Beyaz Eşya Alırken Dikkat Etmesi Gerekenler

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Hayatımızı kolaylaştıran ve günlük hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alan beyaz eşyaları satın alırken evimizin dekorasyonuna ya da mobilyalarımızın uygunluğuna göre mi tercih yapmalıyız yoksa dayanıklılık ve marka bilinirliğini mi göz önünde bulundurmalıyız?

İşte beyaz eşya alırken dikkat etmeniz gerekenler:

Ürün ile ilgili beklentilerinizi belirleyin
Ürün ile ilgili bilgileri tanıtıcı broşür, arkadaş tavsiyesi veya başka bir yolla bilgi sahibi olmuş olabilirsiniz ancak bu ürün acaba sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir ürün mü? Örneğin almayı düşündüğünüz bulaşık makinesi sizin istediğiniz ekonomik yıkama programına sahip mi? Alacağınız ürünleri mutlaka bu gözle değerlendirin.

Yerinizi ölçün
Beyaz eşyanızı koyacağınız yeri belirleyin ve bu ölçülere uygun olanlarını seçin. Ürünü aldıktan sonra sorun yaşamamak için öncelikle bu ürün için ne kadar yerinizi var bunu ölçün ve sonrasında bu ölçülere uyun ürünü tercih edin.

Teknik servis ağını kontrol edin
Tercih ettiğiniz markanın teknik servis desteğini mutlaka etrafınızdakilere sorun ve gerekli araştırmayı yapın. Ürün tam istediğiniz gibi olabilir ama unutmayın bugünün yarını da var.

Ürünün üzerindeki etiketi kontrol edin
Satın aldığınız ürünlerin üzerinde etiket olup olmadığını kontrol edin. Satın aldığınız ürünlerin üzerinde TSE ve CE olması büyük önem taşır. Ayrıca ürünün içerisinde kullanma kılavuzunu kontrol edin. Etiket ve kılavuz bulunmayan ürünleri satın almayın.

Garanti belgesini muhakkak imzalatın
Aldığınız ürünün defosunun olup olmadığını ve çalışıyor çalışır durumda olduğunu kontrol edin. Ayrıca, ürünün garanti belgesini tarihini kontrol ederek imzalattırın ve muhakkak saklayın. Ürünün çalışmaması ya da herhangi bir arıza durumunda teknik servis imkanlarından yararlanabilmeniz için geçerli bir garanti belgenizin olması gerekir.

Güzelliği mi daha önemli işlevselliği mi
Aldığınız beyaz eşyayı evinize sadece dekoratif amaçlı almıyorsanız, bu nedenle ürünün işlevselliği güzelliğinden daha ön planda olmalıdır. Örneğin çamaşır makinesi alırken dış görünümü tam sizin istediğiniz gibi ama yıkama performansı C sınıfı olan bir makine sizin için yeterli midir, yoksa önceliğiniz makineniniz A sınıfı yıkama performansına sahip olması mı? Tabii ki ürünün şıklığı ve evinize uyumu çok önemlidir ancak ürünü satın alırken kalitesini de sorgulamanız gerekir
 
Top