Beşamelli Patlıcan Tarifi Resimli

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
Beşamelli Patlıcan Tarifi


Beşamelli Patlıcan İçin Malzemeler

1 kilogram Patlıcan
Karabiber
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
Tuz
Kekik
3 Diş Sarımsak
1 Tane Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
Beşamel Sos İçin Malzemeler
zalud.jpg

Beşamel soslu patlıcan tarifi
Patlıcanları fırında közleyin.Patlıcanlar közlenirken beşamel sosu hazırlayın.Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencerede eritin.Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun.Sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alın.Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağına rendelenmiş soğan,sarımsak,kekik ve tuzu ekleyin.Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup tereyağlı sosa bulayın.Beşamel sosu patlıcanların üzerine sürün ve fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirmeniz yeterli olacakdır.. 2 Su Bardağı Süt
 
Top