Beşamel Soslu Tavuk Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
Beşamel Soslu Tavuk Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
- 1 tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tane yeşil biber
- 1 çay bardağı bezelye
- 2 tane patates
- kekik, pul biber, karabiber
- 1 yemek kaşığı kadar salça
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- biraz tuz
- Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz ve soteliyoruz.
- Önce suyunu salıp çekmesini sağlıyoruz, sonra az yağ ilave edip kızarmasını bekliyoruz.
- Hafif kızarmaya başlayan tavuk göğsünün üzerine doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekliyoruz.
- Baharatları ve 1 yemek kaşığı kadar salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ayrı bir tarafta küp doğradığımız patatesleri kızartıyoruz.
- Yağlayıp fırına da verebilirsiniz yada kızgın yağda kızartabilirsinizde. Ama tekrar pişeceği için tam olarak kızartmayın, bir yandan da bezelyeyi de haşlıyoruz.
- Diğer taraftan beşamel sos için unu yağda karıştırarak kavuruyoruz.
- Rengi hafif dönünce yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Ama unu karıştırmayı da bırakmıyoruz. Devamlı karıştırarak kaynatıyoruz.
- Damak tadınıza göre biraz tuz ilave ediyoruz.
- Eğer unda topaklanma olursa blenderdan geçirebilirsiniz.
- Fırın kabına tavuklu karışımı yayıyoruz ve üzerine az kızarttığımız patatesleri yayıyoruz.
- Onun üzerine de haşladığımız bezelyeyi yayıp beşamel sosu döküyoruz.
- Fırına sürerek pişmeye bırakıyoruz.
- Kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirini serpip erimesini bekliyoruz.
- Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…