Benzediği Organa İyi Gelen Besinler

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Doğa bulunan bazı besinler vücudumuzdaki organlara benzer. Ayrıca bu besinler benzedikleri organlara iyi gelir. Peki benzediği organa iyi gelen besinler nelerdir? İşte benzediği organa iyi gelen besinler...
benzedigi_organa_iyi_gelen_besinler_1537954096_9602.jpg




NAR
Nar taneleri kanın içerisnde bulunan kan hücrelerine benziyor. Aynı zamdna güçlü bir antioksidan olan nar kanın içerisindeki zararlı hücrelerin sayısını azaltarak kan akışını dengeler ve kalp hastalıkalrıan yakanlanma riskini azaltır. Ayrıca kan hücrelerinin sayısını artıtarak kansızlığa da iyi gelir. Özellike üzerine tuz dökülüp yenildiğinde düşük tansiyonlu hastaların tansiyonunu düzenler.
benzedigi_organa_iyi_gelen_besinler_1537953794_6401.Jpeg




KİVİ
Göz bebeğine benzetilir. E vitamini bakımı bakımıdan zengin olan kivi yaşlılığa bağlı gelişen görme problemlerini önler. Ayrıca içerdiği çözücü maddeler katarak gibi riskli hastalıklara yakalanmayı engelleyerek sarı noktanın görme oranını yükseltir.
İ
benzedigi_organa_iyi_gelen_besinler_1537953794_9987.Jpeg




ZENCEFİL
Zencefil hem bağırsaklara hem de mideye benzetilen bir besindir. Yağlı ve karbonhidratlı besinlerden sonra ortaya çıkan hazımsızlık, gaz problemi ve kusma gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Aynı zamnda uzmanlar gastrit tedavisinde önerdikleri besinlerin başında gelir.
benzedigi_organa_iyi_gelen_besinler_1537953795_4099.jpg




AVOKADO
Avokado dalında 9 ay kalması ve içeriğinde korucuyu katmanların olmasından dolayı rahime benzetilir. Uzmanlar bu benzerliğin yanı sıra avokadonun hamile kadınların sağlığı açısından oldukça önemli fayadalrın olduğunu belirtiyor. Avokado kadın hastalıklarından en yaygın olan rahim ağzı kanserini önler ve hormon dengesizliğini düzenler.
benzedigi_organa_iyi_gelen_besinler_1537953796_2778.Jpeg



CEVİZ
Yüzyıllardır cevizin beyne benzetilir. Kıvrımlarından görünüşüne kadar benzeyen bu besinin ayrıca beyne faydası da vardır. Beyin fonksiyonlarının çalışmasında etkili olan ceviz aynı zzamadan ruhsal rahatsızlıklara yakalanma riskini de azaltır. Gün içerisinde 4 tane tüketilen ceviz beynin sağlığını korur ve hafızayı güçlendirir.

benzedigi_organa_iyi_gelen_besinler_1537953795_8813.Jpeg




DOMATES
Kalp dostu domates, içerdiği likopen, antioksidan ve lif sayesinde kalp damar sağlığını korur. Kanı temizleyen domates kalbe giden kan akışını düzneler. Yapılşan araştırmalarda damar tıkanıklığını önlediği kantılanmıştır.
benzedigi_organa_iyi_gelen_besinler_1537953796_6528.jpg
 
Top