• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

Beni Biraz Anlasana

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Son gayretlerdeyim..bitti bitecek hallerdeyim..karanlığa düşecek, ışığı yitecek demlerdeyim..
Son rengi bu gökkuşağının..ağıt olup türküye düştüğü andır bu sevdanın.Ne derse desin dilim, hangi cümle anlatır beni..hangi kuytuya ışır umut,nasıl bulunur sana çıkan yol..Gidip dokunur birine..birilerine..Sen olmayan...sen gibi anlayan...ama bir sen varsın uzandığım ...anlatamadığım başkalarına...
Gİttin ya...ondandır gecikmişliği ellerimin,gözlerimin yorgunluğu ondandır..
Halsizliğim her adımda biraz daha uzaklaşmak..biraz daha sarsılmak..içimin yıkıntılarından derbederliğim..sersefilliğim....
Hangi şehirde yürüyorsun şimdi..kime doğru adınların.buldunmu rengini,gülümsedi mi yüreğin..sevdin mi?
Düştü yine...bir parçam daha sıyrıldı en derinimden,sol yerimden.
Öyle sessiz ve soluk..yitmişti rengi,son sözde boğulmuştu..Düştü öylesine
Duyamazdın..duymadınn..Düştüğü yerde değildi yüreğin...
Kaybettim..
Biraz daha kaybettim
Bir kez daha...
Bir dahaa...!!!

aşk suyuna batırılmış sünger gibi kalbim ve arttıkça içimde sen yaşam gücüm azalıyor sanki gitgide...sabretmek ve beklemek elimde kalan ve zaman geçtikçe alışmak "giden" e ve kaybolurken ardında bıraktığı çaresiz izlerini silmeye

sabretmek öğretir insana etten kemikten yapılmış aciz bedenlerin nasıl taşa dönüştüğünü ve mutsuzluk yoğunlaştıkça içinde artan çekip gitme isteğini bastırmayı...

oyunundan korkmuyorum ve elindekini görüp artırıyorum ruhumu da koyup üzerine.her kaybedişin aslında biraz da kazanç olduğunu sabrettikçe anlıyorum...acı çektirir sabır. kalbini sıkıştırır, nefesini keser. yaşadıkça, bekledikçe sabredersin aslında. ilerisini düşünüp hayaller kurup yaşarsın. kendini avutur, belki de kandırırsın. sonunda da delirtir sabretmek seni. asla yapmayacağın şeyleri yapmaya başlarsın. buzdolabını temizler, kıyafetlerini ayırırsın tek tek. binlerce kez dinlediğin müzikleri dinler, filmleri izlersin. ve sonunda pes eder, sabredemezsin.
hatalar yapmaya başlarsın. bazılarını dikkatsizlikten, bazılarını ise bilerek. hayatındaki o bekleyişe renk katmak için, sırf sabrediyor olmamak için. kendini sokaklara vurursun, "güçlüyüm" yalanları söylemeye başlayıp "sabret" diyenlere burun kıvırırsın. ama ne kadar kendini kandırmaya çalışsan da söylediğin bayat yalanlar, beklentilerini karşılamaz, beklediğin gelmez.

geri dönersin, deli ve güçsüz bir şekilde. sırf sabredemediğinden yaptığın hataların telafisi yoktur ne yazık ki. bekleme sona erse de, bunlar sorun olur. bu sefer kabullenmek istemezsin yaptıklarını. saçma bahaneler uydurursun, ağlarsın, içersin, kusarsın, susarsın, sızarsın.

sabretmek beklemektir, beklemekse yaşamak. sabredememek ise sadece intihar etmektir. bile bile ölüme gitmektir.

Gönlümde sensiz kanatlanıp uçan bütün kuşlar,ufuklarımdan süzüle süzüle benden kopup giden ümitlerim.seni gördükten sonra yine sensizleşen zamanların hepside azap...

Masal kuşlarımın kanatlarında yükselişlerden geriye kalan korkularımla yaşıyorum.Duysan sana ta yürekten gelen seslenişlerimi?

Bıktım artık geceleri yıldızlara kement atmaktan.

Gel,gel artık...

Güneşim batmadan gel.Gölgeler ürpermekte yüreğimi.Ayın kandilini,yıldızların tebessümünü söndüren bulutlar var ya?...

Sensizliklerde yitiririm sevdalarımı,korkusu var yüreğimde.Bulutlar ay ışıklarını,yıldızlar bulutları yutmadan gel...

Anla beni,aşktaki derinlik,sözdeki hicap ve kalbimdeki adanış sana.Başka güzellikte seninle herşey...

Umudunu yitirmeye meyleden duygularım yaralı.Hicran vuruşlarıyla çırpınan kalbim seni vuslata çağırmakta.

Unutmaki seni seven yürekte bir et parçası.

sevdalım

Hüzün işgalinde yüregim, çünkü sen yoksun,seni düşünmek var. yoklugun canımı öyle acıtıyorki,

parça parça oluyor yüreğim. kalbimin parçalarını

toplamaya çalışıyorum yerden. içimde kopan fırtınaları söyleyemiyorum. sessizleşiyorum. saatlerce bakıyorum seni götüren yollara... kimseye belli etmiyorum savaşımı. yokluğunla savaşmak görünmeyen bir düşmana kılıç sallamak gibi... yoruluyorum, düşüyorum, tekrar kalkıyorum ama sensizliği yenmeyi başaramıyorum.

enbüyük korkum sensizlik....

korkularıyla

yüzleşen insanlardan olamıyorum. çünkü sensiz olmayı

yediremiyorum kendime. birkez kabullensem sanki o an

çıkıp gidecekmişsin gibi gelir yüreğimden. oysa

yanımda, hep yüreğimde taşıyorum seni. orada olduğunu

bilmek yaşama, hayata tutunma gücü veriyor.

korkularımla yüzleştiğim anda o gücü kaybetmekten

çekiniyorum.gece uykularım kaçıyor.yalnızlığa isyan ederek dört duvar odayı sabaha kadar adımlıyorum.sonra hayaller gelip çörekleniyor üzerime....

Bir hayalden bir hayale geçerken sabahı karşılıyorum.Güneş penceremden içeri girerek gecenin kasvetini getiriyor.Hayaller bir sonraki geceye kadar çekiliyor odamdan,gözlerimden.Hayaller gözlerimden çekiliyor diye kızma sakin.çünkü...Benim günüm seninle başlayıp seninle bitiyor

sevdalım

Geri