bekarlar için kolay ve leziz yemek tarifleri

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
mantar soslu makarna

malzemeler: makarna , 1 paket mantar çorbasi (hazirlarindan) , süt , tereyaği, isteğe göre kaşar.

makarna bi güzel haşlanir efendim. süzgeçte bekleyedursun , tereyaği eritilir , mantar çorbasi (toz olan be of) ve yarim litre sütümüz bi güzel tencerede kariştirilir , böyle muhallebi gibi koyu bir kivama gelene dek.. isteğe bağli olarak birak kaşar rendelenebilir içine , sonra tenceredeki bu sosumusun içine gerekirse (köri , kimyon , karabiber) çeşitli baharatlar atilabilir. neyse bu sosun üzerine , süzgeçteki makarna boca edilir , biraz kariştirilir , sonra 1 bardak su ilave edilir , yine kariştirilir. bi güzel de yenir.

afiyet olsun
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
tavuklu patates yimaa
bu tarif hem kuru yemek yemekten bıkanlar icin uygun ,aynı zamanda anamızın da yapacagı kıvamda bi yemektir ki ev yemegini ozleyenler yapsın yesin
malzeme
-tavuk
patates
-domates
-salca
patatesleri yemeklik dograrken bir tencerede irili ufaklı dogranmıs tavuklar az yag ile beyazlasıncaya kadar kızartılır. patatesleri tavukların uzerine boca ettikten sonra onlarda hafifce yagda cevirilir, bu karısımın uzerine kafanıza gore salca (bi yemek kasıgı yeter abartmayın) ve bir adet rendelenmis domatesi yollarız. yemegin uzeri kapanana kadar su doldurun tuzunu biberini falan kafanıza gore sallayın uzerine kaymak olsun diye yarım bardak daha su koyun, soole bi karıstırın olay bitmistir. tencerenin kapagını kapatın once orta ateste kaynadıktan sonra kısık ateste patatesler kıvamına gelene kadar pisirin. ekmek bana bana yiyin daha cok doyarsınız

afiyet bal seker olsun
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Cilbir
1642880850509.jpeg

bugun ogrendigim uzre, su guzelce kaynatilirmis, baloncuklar cikana kadar olmasi kafiymis duyduguma gore.sonra icine biras sirke dokuyosunuz..kulaga iyk gelebilir normaldir..icine cok garip bi sekilde yumurta kiriyosunuz ve dagilmiyolar sirkeden dolayi..sonra zeytinyagli salcali naneli soy yapiyosunuz biber yagi bulmasi zoro ldugu icin..yumurtalari suzgecle alip, ustune sarimsakli yogurt ve sosunuzu dokuyosunuz, yumurta sevmeyen insana bile yedirio..
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
fantalı yumurta!
malzemeler: yumurta(miktarı önemli deil),fanta(colada olabilir pisboğazlılığınıza bağlı),tuz,karabiber,yoğurt.

(ps:öncelikle bu yemeğin sarhoş kafayla fantanın yağ sanılması sonucu oluştuğunu dile getirmek isterim ve şiddetle uyarırım!)

fantamızı tavamıza döküyor ve 5 dakika kadar ısıtıyoruz..fantamız hafifden kaynama moduna geçtiği vakit üstüne yumurtamızı kırıyoruz.hemen ardından tuzumuzu karabiberimizi döküyoruz..5 dakika kadar pişirdikten sonra(isteğe göre yok ben cıvık severim diyorsanız hiç pişirmeyin benim gibi) ocaktan alıyoruz ve üstüne yoğurdumuzu döküp afiyetle yioruz.yemeği yerken tiksinmeyin çünkü fanta bu yemeğe enfes bir aroma katıyor.
 
Top