"Beğen"mek yasak!

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Facebook'un "beğen" tuşu yasaklandı, sitelere özelliği kaldırmaları için 30 Eylül' kadar süre verildi
662371_detay.jpg


Artık hemen hemen her sitede gördüğümüz Facebook'un "beğen" tuşu Almanya'nın Schleswig-Holstein bölgesinde artık kullanılamayacak. Schleswig-Holstein veri koruma şefi Thilo Wiecher, Hurriyet.com.tr'nin haberine göre bölgedeki sitelere "beğen" tuşunu kaldırmaları için 30 Eylül'e kadar süre verdi, bu süreye kadar "beğen" tuşunu kaldırmayan sitelere ise 50 bin euro'ya kadar ceza verilecek.

Weicher'ın "beğen" tuşunu kaldırmak istemesinin nedeni ise, tuşa tıklayan Facebook kullanıcısı olsun olmasın o kişilerin verilerinin sosyal ağa ulaşıyor olması. Bölgedeki veri koruma yasalarını çiğneyen bu uygulama, Facebook'a göre ise pek de gerçekleri yansıtmıyor. İddialara yanıt veren Facebook, "beğen" tuşunun tamamen Avrupa Birliği veri koruma yasalarına uyduğunu ve Facebook kullanıcısı olmayan kullanıcılarının yalnızca IP adreslerinin alındığını bunların da 90 gün sonrasında silindiğini söyledi.

30 Eylül'e kadar Facebook ve Schleswig-Holstein yetkilileri durumu kullanıcıların iyiliği için çözmeye çalışacaklar..
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Ülkemizde benzer yaptırımlar çok geç uygulanıyor. Zaten yazılı bir internet yasamız bile yok daha. Bizde sorun olmaz :) Zaten facebook kullanıcıları tüm bilgilerini alenen sergiliyor ağda :)
 
Top