Bebeklere Anne ve Babadan Geçen Fiziksel Özellikler

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Zeka genini anne mi baba mı belirler? Bebeklerde anne ve babadan alınan özellikler

Doğacak olan bir bebeğin zeka geninin anneden mi yoksa babadan mı geçtiğini merak ediyorsanız bu haber tam size göre! Günümüzde kimi zaman tartışmalara konu olan bu durum için uzmanlar ne diyor peki? Bebekler anne ve babalarından hangi fiziksel özellikleri alır? İşte bilimsel sonuçlara göre babalardan bebeklere geçen özellikler...
Planlı ya da plansız bir hamilelik sonucunda çiftlerin aileye yeni bir üyenin katılacağı müjdesini alması ile tarif edilemez duygular yaşanır. Özellikle de senelerdir bebek hayali kuran çiftlerin uzun bir süreden sonra duydukları bebek haberi evlerde adeta bir bayram havası yaşatabilir. Hamile kaldığını tesadüfen tek başına öğrenen anne adayları, bu müjdeli haberi eşlerine duyurmak için can atabilir. Eşlerin aralarındaki sevgi bağını pekiştiren bu bebek, evde artık sil baştan yepyeni bir düzen gerektirecektir. Anne ve baba olacak olmanın mutluluğunu yaşayan çiftler, haberi aile büyüklerine duyurduktan sonra akrabalar arasında 'çocuk kime benzeyecek ya da doğduktan sonra kime benziyor'diyaloğunun yaşanacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Fiziksel ve kişisel özelliklerinin bir kısmını anneden bir kısmını da babadan alan bebeklere, genler yoluyla geçeceği özellikler ise şu şekildedir...

ZEKA GENİ BEBEĞE ANNEDEN Mİ YOKSA BABADAN MI GEÇER?
zeka geni anneden mi babadan mı gelir
zeka geni anneden mi babadan mı gelir

Bebeklerde zeka gelişiminin babadan mı yahut anneden mi geçtiği günümüzde en sık konuşulan ve tartışılan konulardan biridir. Zeka gelişiminin tamamen genetik olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlansa da genin hangi taraftan baskın geçtiği hakkında kesin bir bilgi yoktur. Uzmanlar ebeveynlerin genleri ve kalıtımı belirleyen özelliklerin hepsinin rastlantısal olarak bebeğe geçtiğini belirtse de 'zeka'unsurunun gelişiminde çevrenin de etkisinin çok fazla olduğuna dikkat çekiyor.
Eğer hamilelik dönemi gereğinden fazla stresli ve mutsuz geçirilmişse bebeğin zekası bu durumdan direkt olarak etkilenebilir. Bebeklerde zeka gelişimi hamileliğin ilk ayında gerçekleşeceği için özellikle de bu dönemlerde zihin açıcı gıdalar bol bol tüketilebilir.
BEBEKLERİN BABALARINDAN ALDIKLARI ÖZELLİKLER
Bebeklerin babalarından aldıkları özellikler
Bebeklerin babalarından aldıkları özellikler
1- Çılgın hareketler
Uzmanlara göre riskli ve adrenalinli bir yaşam sürdürme isteği gibi davranışları etkileyen bir gen var ve bu gen erkekten geliyor. Yani eşiniz risk almayı seviyorsa, çocuğunuzun da bu konuda iyi olma ihtimali fazla.
2- Cinsiyet
Çocuğun cinsiyetini belirleyen etken babadır. Anneden geçen X kromozomuna karşı babadan X ya da Y kromozomu geçiyor. XX olduğunda bebek kız, XY olduğunda erkek oluyor.
3- Parmak izi
Evrende hiçbir canlının parmak izi, bir diğer canlılarla birebir örtüşmez. Ancak, parmak izindeki bazı kıvrım ve çizgiler babadan çocuğa geçebiliyor.
4- Gamzeler
Genetik bir rahatsızlık olan gamzeler, babadan geliyor.
5- Boy
Hemen hemen her ebeveyn çocuğunun ileride uzun boylu olmasını ister ancak, çocuğun boyu büyük oranda baba tarafından belirleniyor. Babanın boyu uzunsa çocuğun da boyu uzun olabiliyor.
GENETİK ÖZELLİKLERDE OLDUĞU GİBİ HUYLAR DA BEBEĞE GEÇEBİLİR Mİ?
Anne ve babadan çocuğa geçen özellikler
Anne ve babadan çocuğa geçen özellikler

Genetik olarak bebeğe aktarılan fiziksel özellikler olduğu gibi manevi benzerliklerinde bebeğe geçip geçemeyeceği merak edilen bir konudur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli bir detay da kalıtım olarak geçen özelliklerin çocuğun ilerleyen zamanlardaki hayat çizgisini belirleyecek derecede tıpa tıp benzerliğe sahip olmamasıdır.
Manevi özellikler, kişilerin özgür iradelerine göre gelişebilen bir durum olabilir. Dolayısıyla çeşitli nedenlerden dolayı çocuğa geçen manevi özelliklerde çocuklar yetişkinlik döneminde bu özelliklerini değiştirebilir.
 
Top