Baza Seçerken Önemli Noktalar

beleris

Üyecik
Hem vücut sağlığı hemde yatak odanızın dekorasyonu için baza seçimi oldukça önemli. Seçeceğiniz baza ve karyola modelinin en az 8-10 sene kullanılacağını hesaba katarsak, yapacağınız seçimin önemi dahada artıyor. Baza modelleri, kullanılacak alana göre farklı boylarda ve şekillerde tasarlanmıştır. Odanın boyunu ve şeklini göz önünde bulundurarak seçim yapılması önemlidir. Eğer küçük bir yatak odasına sahipseniz, sandıklı bir baza seçimi yerden tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Baza almadan önce mutlaka alttaki konulara dikkat edin:

1.Seçeceğiniz bazanın tabanında kullanılan malzeme oldukça önemli. Sağlam ve kaliteli bir baza istiyorsanız sunta tabanlı bazalardan uzak durun. Baza içine trleştireceğiniz kitap, kutu gibi ağırlıklar suntayı çabuk aşındırır ve bazanızın ömrünü kısaltır.
2.Satın alacağınız bazada güvenlik stoperi olup olmadığını mutlaka kontrol edin.
3.Bazanın depolama, yani sandık kısmının rahatça açılır kapanır olmasına, açarken vücudunuza çok ağırlık bindirmemesine dikkat edin.
4.Seçeceğiniz bazanın yatak başlıkları ile uyumlu olmasına özen gösterin.
5.Çift kişilik yatak almayı planlıyorsanız baza modelini 2 ayrı tek baza olarak seçin. Bu durum hem sandık kısmını daha rahat açmanızı sağlar hemde daha pratiktir.
5.Seçeceğiniz bazanın kalitesi ile fiyatı genelde doğru orantılı. Baza seçimini sağlığınıza uzun dönemli bir yatırım olarak görün ve ucuzluğa odaklanmak yerine kaliteye odaklanın.
 
Düzenleyen yönetici:
Top