Selamlar arkadaşlar hem leziz hem pratik bir kömbe tarifi deneyip yorumlarsanız çok sevinirim
Bayram kömbesi ( bir tepsilik )
1 su bardağı yoğurt ( kaymaklı olursa çok daha güzel oluyor kaymak yoksa bir yemek kaşığı tereyağı eklenenbilir)
1 su bardağı sıvı yağ ( ben zeytin yağı kullanıyorum yoğun olduğu için yarım bardaktan bir parmak fazla koyuyorum sadace
1 su bardağı şeker ( şekerli seviyorsanız bir yemek kaşığı daha koyun )
Kömbe kokusu ( ben yoksa tarçın koyuyorum kömbe kokusu için baharatlar ayrı ayrı alınıp da elde edilebilir ( Kömbe Baharatı ,7 çeşit baharat karışımı içerir :Tarçın, karanfil, yenibahar, mahlep, damla sakızı ,muskat, zencefil ) )
Kabartma tozu ( BİM'in kabartma tozuysa 2 dr otkerse 1 koyuyorum
Aldığı kadar un
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ederiz ve istediğimiz şekli verip tepsiye duzeriz
Tepsi yağlanmıyor
180 derecede pisiriyorum ben üstü hafif kızarınca alıyorum
Normalde margarinle yaparlar ama ben margarin kullanmıyorum o yüzden zeytinyağıyla yapıyorum zeytinyağı yiyemeyenler margarin ya da tereyağı veya diğer sıvı yağı kullanabilir
Kömbe kokusu koymak şart değil dediğim gibi olmadığı zamn sadece tarçın kokuyorum damak tadınıza uymayabilir ağır gelebilir hiç koymayabilirsiniz
Ağzı kapalı uzun süre bozulmadan kalıyor
Deneyeceklere afiyet olsun
Bayram kömbesi ( bir tepsilik )
1 su bardağı yoğurt ( kaymaklı olursa çok daha güzel oluyor kaymak yoksa bir yemek kaşığı tereyağı eklenenbilir)
1 su bardağı sıvı yağ ( ben zeytin yağı kullanıyorum yoğun olduğu için yarım bardaktan bir parmak fazla koyuyorum sadace
1 su bardağı şeker ( şekerli seviyorsanız bir yemek kaşığı daha koyun )
Kömbe kokusu ( ben yoksa tarçın koyuyorum kömbe kokusu için baharatlar ayrı ayrı alınıp da elde edilebilir ( Kömbe Baharatı ,7 çeşit baharat karışımı içerir :Tarçın, karanfil, yenibahar, mahlep, damla sakızı ,muskat, zencefil ) )
Kabartma tozu ( BİM'in kabartma tozuysa 2 dr otkerse 1 koyuyorum
Aldığı kadar un
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ederiz ve istediğimiz şekli verip tepsiye duzeriz
Tepsi yağlanmıyor
180 derecede pisiriyorum ben üstü hafif kızarınca alıyorum
Normalde margarinle yaparlar ama ben margarin kullanmıyorum o yüzden zeytinyağıyla yapıyorum zeytinyağı yiyemeyenler margarin ya da tereyağı veya diğer sıvı yağı kullanabilir
Kömbe kokusu koymak şart değil dediğim gibi olmadığı zamn sadece tarçın kokuyorum damak tadınıza uymayabilir ağır gelebilir hiç koymayabilirsiniz
Ağzı kapalı uzun süre bozulmadan kalıyor
Deneyeceklere afiyet olsun