Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="BeReNN" data-source="post: 373836" data-attributes="member: 70294"><p><strong></strong></p><p><strong>Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>350 g mezit filetosu</strong></p><p><strong>6 ekmek dilimi (kabukları alınıp, kurutulduktan sonra, ufalanmış)</strong></p><p><strong>1 yumurta</strong></p><p><strong>1 yumurtanın akı</strong></p><p><strong>1 soğan (ince doğranmış)</strong></p><p><strong>4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)</strong></p><p><strong>3 diş sarımsak (ince kıyılmış)</strong></p><p><strong>2 çorba kaşığı taneli hardal</strong></p><p><strong>2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)</strong></p><p><strong>1 1/2 tatlı kaşığı kapari (süzdürülüp, doğranmış)</strong></p><p><strong>1 çorba kaşığı kırmızıbiber</strong></p><p><strong>1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber</strong></p><p><strong>1/2 su bardadağı yoğurt (tercihen yarım yağlı)</strong></p><p><strong>2 çorba kaşığı sirke</strong></p><p><strong>1 tatlı kaşığı bayırturpu rendesi</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Büyük bir bıçakla mezit filetolarını ince ince doğrayıp, bir salata kâsesine koyun. Ufalanmış ekmekiçinin 1/3'ü, yumurta, yumurta akı, soğanlar, maydanozun 3 çorba kaşığı, sarımsaklar, hardalın 1 çorba kaşığı, limon suyu, kapariler, kırmızıbiber ve pul kırmızıbiberi ekleyip, iyice karıştırın.</strong></p><p><strong>Kalan ekmekiçini bir tabağa döşeyin. Balıklı karışımı sekiz eşit parçaya bölüp, parçalardan her birini iki avucunuz arasında 2 cm kalınlığında yassı köfteler haline getirin. Sonra köftelerin her iki yanlarını ekmekiçine bulayıp, hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi fırına vererek, balık köftelerini 20 dakika pişirin.</strong></p><p><strong>Bu arada kalan maydanoz, kalan hardal, yoğurt, sirke ve bayırturpu rendesini karıştırarak, sosu hazırlayın. Tepsiyi fırından alıp, balık köftelerini bir servis tabağına çıkararak, yanında sosuyla servis yapın.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeReNN, post: 373836, member: 70294"] [B] Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri 350 g mezit filetosu 6 ekmek dilimi (kabukları alınıp, kurutulduktan sonra, ufalanmış) 1 yumurta 1 yumurtanın akı 1 soğan (ince doğranmış) 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 3 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı taneli hardal 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı kapari (süzdürülüp, doğranmış) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1/2 su bardadağı yoğurt (tercihen yarım yağlı) 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bayırturpu rendesi Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Büyük bir bıçakla mezit filetolarını ince ince doğrayıp, bir salata kâsesine koyun. Ufalanmış ekmekiçinin 1/3'ü, yumurta, yumurta akı, soğanlar, maydanozun 3 çorba kaşığı, sarımsaklar, hardalın 1 çorba kaşığı, limon suyu, kapariler, kırmızıbiber ve pul kırmızıbiberi ekleyip, iyice karıştırın. Kalan ekmekiçini bir tabağa döşeyin. Balıklı karışımı sekiz eşit parçaya bölüp, parçalardan her birini iki avucunuz arasında 2 cm kalınlığında yassı köfteler haline getirin. Sonra köftelerin her iki yanlarını ekmekiçine bulayıp, hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi fırına vererek, balık köftelerini 20 dakika pişirin. Bu arada kalan maydanoz, kalan hardal, yoğurt, sirke ve bayırturpu rendesini karıştırarak, sosu hazırlayın. Tepsiyi fırından alıp, balık köftelerini bir servis tabağına çıkararak, yanında sosuyla servis yapın.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bayırturpu Soslu Balık Köfteleri
Top