Başlayıp Bitiremediklerimiz

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Bir numara: Çekirdek
Böyle bir anket yapılsa kesinlikle altın madalyayı çekirdek alır. Öyle 10 tane çekirdek çitleyip bir kenara bırakabilene daha rastlanmamıştır. Genelde dudaklar botokslanmış hissi verene kadar devam edilir. Dilde tat hissi kalmadığında durulur.

Dünya olmuş Tetris
Birçok oyunun başlayınca bırakamama gibi bir neticesi oluyor. Fakat Tetris ayrı bir hikâyedir. Minimum bir buçuk saat sonra falan bıraktığınızda bütün eşyaları bir tetris parçası gibi görmeye başlarsınız. Onun da tadı iyidir.

Uyu uyu bitmez
‘Uyku uykuyu çağırır’ gibi bir özlü söz de vardır. Bazen az uyuduğunuzda daha dinç olursunuz. Uyudukça kalkmak gittikçe zorlaşır, zorlaşır, zorlaşır. Dünyadan vazgeçilir. Uykunun kölesi olunur.

Zuma hırsı
Her defasında “Bu kez kazanacağım” dersiniz. Kırmızılar ve sarılar iyi de bu morlar ve griler nerden çıktı diye sinirlenirsiniz. “Bak bak bu oyunu benim gibi oynayan yok. 14. level’dayım, iki level kaldı” derken sabah ezanını duyabilirsiniz.


Ambalaj baloncuğu patlatmak
Yeni alınan eşyaların paketlerinden çıkar, eline ilk geçiren minik baloncukları çıt çıt patlatmaktan alamaz kendini. Annelerin ‘Yavrum yapma! Lazım olur’ çağrıları da işe yaramaz.

Dizi dizi diziler
Ne kadar saçma ne kadar abuk bir hal alsa da bir diziye başlayınca, asla bırakamazsınız. 12 bin 345’inci bölümde bile hâlâ heyecanla ne olacağını merak edersiniz. Oysa ki kahramanların başına bir insanın başına gelebilecek her şey zaten çoktan gelmiştir.

Bitmeyen bulmaca
Sıkılıp da bulmacayı yarıda bırakan bir tür mevcuttur. Bir de bitirmedikçe rahat edemeyen, türlü katkıyla eksikleri tamamlamadan derin bir soluk alamayan vardır. ıyidir.

Bilgisayar oyunları
Bağımlısını kurtarmak için klinikler bile var. Bilgisayar başında sabahı bulan ‘umutsuz vakalar’ bir yana, bu âlemlere en uzak olanı bile yemeden içmeden kesen bir oyun mutlaka vardır


Bütün mutfağı pişirdim
Yemek yapmak zevkli iştir; bir kaşık ondan, üç bardak bundan derken kendinizi bir terapinin içinde bulursunuz. Öyle ki, bazısı yumurtayı çırparken çorbayı karıştırır, kaç saat ocak başında kaldığını unutur. ‘Eserler’ yan yana dizilince bünyeye yayılan tatmininse tarifi olmaz.
 
Top