• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Başarma Cesaretini Gösterin

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Başarma Cesaretini Gösterin

Cesaretin kendinize liderlik etme ve kişisel gelişim üzerindeki etkisi nedir?

Cesaret kendinizle yarışmanıza olanak tanır. Cesaret istediğinizi yapabilmenizi sağlar çünkü bunun doğru olduğunu bilirsiniz. Cesaret size, diğerlerinin başarısız olduğu yerde vazgeçmeme iradesini kazandırır. Sonuçta yaşamınızda ulaştığınız cesaret düzeyi ulaştığınız doyum düzeyinizi de belirler. Yaşamınızın tüm büyük mucizelerini gerçekleştirmenize olanak sağlar ve kendilerini kontrol etmede usta olanlar büyük bir cesarete sahiptir.

Yaşamınızdaki sınırlar yalnızca sizin belirlediklerinizdir. Kendi sınırlarınızı bir kenara bıraktığınızda yaşamın o sonsuz mucizelerini keşfe çıkmış bir gezgin gibi olabilirsiniz. Bu kendinizi ve yaşamınızdaki diğer tüm koşulları kontrol etme ustalığına giden ilk adımdır. Asla sahip olamayacağınızı düşündüğünüz şeyleri elde ettiğinizi görür ve potansiyelinizin farkına varırsınız.

Evren cesur olanı sever. Yaşamınızı en yüksek düzeyine ulaştırmayı bir kez başardığınızda, ruhunuzun gücü size kılavuzluk edecektir.

Zihninizi ve vücudunuzu geliştirin ve buna bir an önce başlayın. Ruhunuzu besleyin. Korktuğunuz şeyleri yapın. Gem vurulmamış enerji ve sınırsız heyecanınızla yaşamaya başlayın. Güneşin batışını izleyin. Yağmurda dans edebilirsiniz. Gidin ve sevdiğiniz insana "seni seviyorum" deyin. Çıkın sokakta şarkı söyleyin. Yıkmayı başarmalısınız artık şu tabularınızı.

Bir adım atın hayatınızda. Bir kere olsun ilk adımı atın ve ikinci adımı ne zaman atacağınızı düşünün. Her zaman yapmak istediğiniz ama çok genç, çok yaşlı veya çok fakir olduğunuza inanarak kendinizi kandırdığınız için yapmadığınız şeyleri gerçekleştirin. Enerjik, dopdolu bir yaşama hazırlanın.

Hedefe ulaşmak

Zayıflıklarınızı belirleyin. Korkularınızı zihinsel canavarlarınız haline gelmelerine izin vermeden etkisiz hale getirin. Nerede sorun var, nerede neye cesaret edemiyorsunuz, belirleyin hepsini. Yapın hepsini bir kerede. İnsanlarla iletişime girmeye cesaret edemiyorsanız kurtulun bundan, onlar sizinle iletişim kurmaya cesaret edemesin. Kendinizi anlatamadığınızı düşünüyorsanız, bırakın tüm düşüncelerinizi bir kenara, onlar sizi anlamaya çalışsın. Yeter ki cesaretli olun. Tek yapmanız gereken bu. Haydi, birazcık cesur olun.

Daima dağın tepesine bakın. 87 yaşındaki bir adama yaşamla ilgili bir öğüt verilmesi istendiğinde adam şu yanıtı verir: "Delikanlı! Koşarken dağın tepesine bakın. Gözlerinizi dağdan ayırmayın, kilometrelerin ayaklarınızın altında eriyip gittiğini hissedeceksiniz."

Ne zaman hayatın zorlukları ile yüz yüze gelirseniz, daima dağın tepesine bakmayı hatırlayın. Böylece hiçbir mesele ne kadar büyük görünürse görünsün, sizin cesaretinizi kıramaz.

Bakın dağın tepesine siz de. En korkak olduğunuz zamanda bakın hem de hiçbir şeye aldırış etmeksizin. Mutlaka tepeden sizi gören birileri olacaktır. Bakın ki göresiniz hedeflerinizi…

Mecbur olduğunuzda nasıl her şeye cesaret edebiliyorsunuz? Nasıl gözünüzü bile kırpmadan yapıyorsunuz bazı şeyleri? Peki, bunu diğer zamanlarda neden denemiyorsunuz?

Bir gün bir baba oğluna timsahla kaplumbağanın öyküsünü anlatır.

Timsah kaplumbağayı yutmak ister, kovalamaya başlar.

Tam yakalayıp yutacağı sırada kaplumbağa kenara sıçrar ve ağaca tırmanır.

Hikâyenin burasında çocuk hayretle sorar. "Peki, baba hiç kaplumbağa ağaca çıkar mı?"

Babası şu yanıtı verir: "Çıkması lazımdı oğlum. Kurtulması için çıkması lazımdı."

Her zaman kendinizi mecbur hissetmeli ve cesur olmalısınız. Her zaman kurtulmanız gereken bir şeyler var aslında. Bunun için her zaman cesaretli olun. Unutmayın ki hayat cesurları sever.
 
Top