Başarıya İlk Adım: Hayattaki Amacımızı Bilmek

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Hiçbir şey, hayattaki amacımızı bilmek kadar önemli değildir. Amacımızın ne olduğunu keşfetmek için aktif bir çabaya girmezsek, hayatımızı yanlış şeylerin peşinden giderek harcarız.

Amacımızı tanımlamak ve belirgin bir hale getirmek için kendimize bazı soruları sormalıyız:

Neyi arıyorum? Hepimiz, kalplerimizde güçlü arzular ve duygular taşırız. Bazı insanlar henüz bir çocuklarken, ileride ne olacaklarını bilirler; bazılarının ise ne olacaklarını keşfetmeleri hayatlarının yarısını alır. Önemli olan, bir amacımızın olduğunu bilmektir, ihtiyacımız olan da onu bulabilmektir.
Niçin yaratıldım? Hepimiz farklıyız. Hepimize bahşedilmiş olan yetenekler, bilgiler ve tabii ki farklı gelecekler var. Hayatta yapabileceğimiz en büyük hata, bir başkası gibi olmaya çalışmaktır. Etraflıca düşündüğümüz zaman, benzersiz yeteneklere, kaynaklara ve fırsatlara sahip olduğumuzu fark ederiz. Eğer, bunları tanır ve kalbimizin arzularını keşfedebilirsek, hayatımızın amacını bulmamız da çok kolay bir hale gelir.
Potansiyelime inanmalı mıyım? Doğal bir potansiyelimiz olduğuna inanmıyorsak, ona ulaşmak için bir çaba göstermiyoruz demektir. ABD başkanlarından Roosevelt: “Nerede olursan ol, ne yaparsan yap. Yapabildiğini yap, sahip olabildiğine sahip ol. Eğer, hayatının amacını göremezsen, hayattan hiçbir şey bekleyemezsin” demiştir.
Ne zaman başlamalıyım? Bazı insanlar günlük olarak yaşarlar ve hayatlarına başkalarının müdahele etmesine izin verirler. Hiçbir zaman, hayatlarının gerçek amacını sorgulamazlar. Diğerleriyse, hayatlarının amacını bildiklerinden, başkalarının onlara müdahele etmesine asla izin vermezler. Ancak onlar da hedefe doğru yürümeye başlayabilmek için bir ilham ya da izin veya davet beklerler. Eğer bu bekleme işi çok uzun sürerse de hiçbir zaman harekete geçmezler. O zaman “Ne Zaman Başlamalıyım?” sorusunun cevabı : “Hemen, şimdi!” olmalıdır.



Kaynak: John C. Maxwell, Başarı 101
 

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Bazen amaçları yaşamımız bazende yaşamımızı amaçlarımız belirliyor. Doğru olan yaşamımızı amaçlarımızın belirlenmesidir..ben bu konuda kendimle tartışıyorum..ne istiyorum. Ve istediğim şey için neler yapılabilir..ben neleri yapıyorum eksiklerim neler..nasıl başarabilirim gibi..
Amacımı belirlerken tek düşündüğüm bnm ne istediğim başkalarının düşünceleri ve istekleri kapıda bekliyor öncelik ben...
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Süre gelen hayatımızda illaki amaçlarımız, hedeflerimiz olacaktır. Burada mühim olan bunlara ulaşmak için ne kadar istekliyiz. İstek konusunda netleşildiğinde yol uzunda olsa hedefe ulaşmak için tamamen odaklanılıyor . Belki bu yolda bezecek hale gelindiği oluyor ama netlik kazanıldı içinde vazgeçilmiyor.
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Hedefi belli olanın hedefine ulaşması daha kolay olur. Rotasız geminin gideceği yer nasıl belli değilse amacı belli olmayanında hayattan beklentisi olmaz.
Özellikle çocukların geleceğe dair amaçları hedefleri olması gerekli ki ona göre kendilerine yol çizsinler.
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
"Hayat amacı" bana çok büyük bir kelimeymiş gibi geliyor bilmiyorum.. Yani sonuçta bi tane hayatımız var, daha önce önümüzdeki seçeneklerden herhangi birini yaşamadık ve her yol bizim için gidilmemiş olan, dolayısıyla her seçiş bir vazgeçiş değil mi?
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
"Hayat amacı" bana çok büyük bir kelimeymiş gibi geliyor bilmiyorum.. Yani sonuçta bi tane hayatımız var, daha önce önümüzdeki seçeneklerden herhangi birini yaşamadık ve her yol bizim için gidilmemiş olan, dolayısıyla her seçiş bir vazgeçiş değil mi?
Bir kaç yol varsa elbette seçilenle devam etmek seçilmemişten vazgeçmektir. Burada esas olan ise secimi iyi yapmakta gizli.
 
Top