• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Başarılı 8 Feminist Film

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Frida

Dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo'nun hayatının anlatıldığı filmde, Frida Kahlo'nun mücadeleci tavrını, teslim olmayışını ve her şeye rağmen ayakta kalmak için verdiği uğraşı izliyoruz. Dönemin koşulları, dünyadaki bölünmeler ve Frida'nın sanat anlayışını anlatıyor. Salma Hayek, Alfred Molina ve Goffrey Rush'ın yer aldığı filmin yönetmenliğini ise Julie Taymor üstlendi.
frida.jpg



Orlando

Virgina Woolf'un Orlando isimli romanında uyarlanan filmde, ana karakter 400 yıl boyunca yaşayan ve ansızın cinsiyet değişikliğine uğrayan bir karakteri anlatıyor. Filmde kadınsal içgüdülerin ve 400 yıl boyunca yaşayan bir karakterin gerçirdiği değişimleri göreceksiniz. Yönetmenliğin Sally Potter'ın yaptığı filmin başrolünü ise Tilda Swinton üstlendi.
Orlando.jpg



Jeanne Dielma

The Newyork Times'ın sinema tarihinin ilk feminen baş yapıtı şeklinde sunduğu filmde, oğluyla birlikte yalnız yaşayan bir kadının zamanla çevresine yabancılaşmasına ve sonunda içinde yaşadığı fırtınaları dışa vurmasını anlatıyor. Yönetmenliğini Chantal Akerman'ın yaptığı filmin başrolünde ise Delphine Seyrig yer aldı.
Dielma.JPG



Annem Hakkında Her Şey

Dünyaca ünlü yönetmen Pedro Almodovar'ın tüm kadınlara ve kendini kadın hissedenlere ithaf ettiği film, oğlunun 17 yaşında ölmesi ve oğlunun günlüğünde yazılanlardan etkilenen bir annenin İspanya sokaklarında yaşadıklarını anlatıyor. Filmin yıllara meydan okuyabilecek bir konusu var: Annelik. İzleyicileri duygudan duyguya sürükleyecek filmin başrollerinde ise Cecilia Roth, Malisa Paredes ve Penelope Cruz yer aldı.
her-sey.jpg



Güzel Vücut

Nijerya kökenli İngiliz kadın yönetmen Ngozi Unwurah'ın yönetmenliğni yaptığı kısa film, beyazların hakim olduğu bir cografyada mankenlik yapmaya çalışan siyahi bir kadının ayakta kalma çabalarını anlatıyor. Filmde Brian Bovell, Saffron Burrows, Maureen Douglass veSian Martin yer aldı.
vucut.jpg



Prenses Mononoke

Dünyaca ünlü anime ustası Hayao Miyazaki'nin yönetmen ve senaristliğini yaptığı anime, ormanı ve doğal kaynakları geleceği hiç düşünmeden tüketen insanlara karşı savaş açan Prenses Mononoke'nin yaşadıklarını anlatıyor. Animede aynı zamanda bir kaç güçlü kadın karakter de yer almaktadır.
Mononoke.jpg



Wadjda

Suudi Arabistan'ın ilk kadın yönetmeni olan Haifaa Al-Mansour'un yönetmenliğini üstlendiği film, Suudi Arabistan'da yaşayan kadınların içinde bulundukları koşulları anlatıyor. Filmin ana karakteri olan küçük bir kız çocuğu, erkek arkadaşlarında bisiklet sürme konusunda meydan okur ve bisiklet satın almak için tüm gücüyle para biriktirip Kur'an okuma yarışmasına katılır fakat küçük kızı zorlu bir süreç bekliyor olacaktır. Filmin başrollerinde Waad Mohammed, Reem Abdullahve Abdullrahman El Gohani yer aldı.
Wadjda.jpg



Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız

İran yapımı film, konusu itibariyle İran'da ilk denebilecek yapıtlar arasında yer almaktadır. Yönetmenliğini Ana Lily Amirpour'un yaptığı film, İran'ın en kötü kasabasında yaşanan esrarengiz olayları anatıyor. Tüm kötülüğün kol gezdiği Badcity kasabasını kurtarmak için kollarını sıvayan vapir bir kadınınyaşadıklarını ve insan ilişkilerini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Sheila Vand, Arash Marandi ve Mozhan Marno yer aldı.
tek-basina.jpg
 
Top