Banggood hakkında bilgi

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Geçen yıl nereden estiyse şarjlı bir matkap almıştım neredeyse birkaç vida takma sökme dışında pek kullanmadım. Aslında şarjlı matkapları çok farklı alanlarda kullamak baya pratik. En son hobim ucuna yuvarlak fırçalar takarak zor temizlenen alanları kolayca temizlemek parlatmak vs için kullanabilirim dedim ama araştırma yaparken matkaba testere özelliği kazandıran aleti siteye üye olarak sipariş verdim. Bu ürün zaten Türkiye'de satışta değil. Kargo ücreti falan 130 TL ödedim.

Aslında sürekli olarak internetten alışveriş yapıyorum (yine kulaklarını çınlattım şimdi paypal sisteminin aaahh aahhh) ama yabancı bir siteden (Çn) ilk kez alışveriş yaptım. Deneyimi olan var mı, sorun çıkar mı, bu ürüne gümrük vergisi uygulanır mı?

Sitede 7-15 gün diyor teslimat ama ben 1 ayı bulacağını tahmin ediyorum. Tabi elime geçmeme ihtimali de olablir. :P

Ürün şu:
Drillpro Jig matkap testere


Hem bu konu banggood'tan alışveriş süresi testi de olmuş olsun bakalım. Alışveriş yapanlar fikirlerini yazarsa sevinirim.
 

GeceYolcusu

Özel Üye
Özel üye
banggood iyi ve saglam bir site son zamanlarda ufak bir meblag karsiliginda sigortada yapiyorlar kayboldugunda veya aletin bozuk geldiginde. Türkiyede insanlar bunu kullandiklari icinde bir sürü yazisma gerekebiliyor Normalde 2 veya 3 haftada gelebilir. Belki daha sonra bu saticilar hakkinda buraya byazabilirim. Eger bir sorun olursa yardim etmek isterim.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Normal sigorta işaretlemedim ama kasko sigortasını işaretledim.

Bu arada bu ayın başında yani Haziran ayının başından itibaren 22 Euroya kadar olan gümrük muafiyeti sona ermiş. Yani her miktardan gümrük vergisi alınıyormuş. Muhtemelen ürün teslimi sırasında bu miktarı ödeyeceğim.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Haberler 15 Mayıs'ta tüm gazetelerde ve bazı sitelerde yayınlanmış.

Hürriyet: 31 Mayıs 2019 tarihli haber.

Yurt dışı e-ticaret alışverişlerinde yeni dönem

Elektronik ticaret kapsamında kargoyla gönderilen ve bedeli 22 avroyu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyetini sonlandıran düzenleme bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. (31 Mayıs 2019)

Elektronik ticaret kapsamında kargoyla gönderilen ve bedeli 22 avroyu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyetini sonlandıran düzenlemenin uygulanmasına bugün itibarıyla başlandı.

Resmi Gazete'nin 15 Mayıs sayısında Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı yayımlanmıştı. Kararda, online yurt dışı sitelerinden yapılan ve değeri 22 avroyu geçmeyen alışverişlerdeki vergi muafiyetinin kaldırılması, kıymeti bin 500 avroyu geçmemek şartıyla posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşyalar ile yolcu beraberinde getirilen ve belirlenen limiti aşan eşyaların değeri üzerinden vergi alınması hükmü yer aldı.

Bugün itibarıyla yürürlüğe giren düzenlemeye göre, tahsil edilecek vergi oranı, eşya Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelirse yüzde 18, diğer ülkelerden ulaşırsa tek ve maktu olarak yüzde 20 olacak. Söz konusu eşyaların 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na ekli 4 sayılı listedeki eşyalardan olması durumunda ilave yüzde 20 vergi uygulanacak.

Daha önce 2 yıl olan yolcu beraberinde televizyon, müzik çalar ve cep telefonu getirme hakkı için öngörülen süre 3 yıl olacak. Türkiye'deki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığıyla gelen ve bedeli gönderi başına 150 avroyu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap ve benzeri basılı yayınlardan vergi alınmamasına yönelik uygulama ise devam edecek.

Kaynak:
 

r0se

Forum Onuru
Özel üye
Sonucu yazarım artık buraya duruma göre siz de yapabilirsiniz alışveriş ya da bu sizin yerinize benim kendimi feda edişimin resmi olur. :D
Vay be ciğerim söktün şimdi :D
Ne kadar da fedakar bir adam :P
Ben anlamam çinden ürün felan hem napacagımki :D babamlık bunlar oda asla internete güvenmez :D
Çine gider kendi bakar alır yinede netten almaz o derece bir insan :D

Hadi hayırlısı beklıyoruz haberini
 

GeceYolcusu

Özel Üye
Özel üye
Aslinda bu tip seler ingiltere bankasi gibi garantilide iste bazen olabiliyor ufak tefek sorunlar. Ögret babana cok iyi pazar bence Cin ama yavas yavas ölüyor. Tramp sagolsun :)
 
Top