• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Bana bir şey olmaz gerçeği

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Bana bir şey olmaz gerçeği

Cinsel hastalıklardan korunmanın en önemli yollarından biri olan prezervatif kullanım oranı Avrupa'da yüzde 70'lerdeyken Türkiye'de yüzde 12'lerde. İşte, prezervatif kullanımıyla ilgili diğer çarpıcı gerçekler

İngiliz prezervatif markası Safex'in Türkiye'deki prezervatif kullanımıyla ilgili araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya çıkmasını sağladı.

Safex Türkiye Genel Müdürü Harun Piltan, Türkiye'de prezervatif kullanımı ile ilgili şöyle konuştu:

“Türkiye prezervatif pazarı büyüme eğiliminde ancak hala Avrupa standartlarına ulaşmış değil. Gençler ve öğrenciler prezervatif kullanmayı ekonomik olarak pek tercih etmezken, çalışan ve iyi eğitimli kesim prezervatif kullanma bilincine sahip oldukları halde prezervatif kullanmıyor. Bunun nedenini ise bana bir şey olmaz mantığına bağlıyoruz."

İşte, araştırmanın çarpıcı sonuçları...

Kaç kişi prezervatif kullanıyor?

Prezervatif bugün Türkiye'de 4,5 milyon kişi tarafından düzenli olarak kullanılıyor. 2009 yılı verilerine göre Türkiye'de 15 ila 45 yaş arasında 33.2 milyon potansiyel tüketici olduğu göz önüne alındığında bu oran sadece yüzde12'ye denk düşüyor. Diğer yandan nüfusun yüzde 27'si ise hiçbir korunma yöntemine başvurmuyor.

Prezervatif kullanıcılarının yüzde 67'si doğum kontrol, yüzde 32'si cinsel yollarla bulaşan hastalıklardan korunma, yüzde 24'ü AIDS'den korunma amaçlı kullanıyor.

En çok erkekler prezervatif satın alıyor

Prezervatifi, yüzde 75 erkekler, yüzde 7 kadınlar, yüzde 18 ise kadın ve erkek birlikte satın alıyor. Bir tüketicinin ortalama prezervatif kullanımı 4 yıl ile sınırlı kalıyor. Türkiye'de bir tüketici ortalama 4 yıl sonra prezervatiften başka bir korunma yöntemine geçiş yapıyor.

Bunun nedeninin ilk cinsel deneyiminden 2 yıl sonra prezervatif kullanma alışkanlığı ve ayrıca kadınlarda 18, erkeklerde 17 yaşına inen cinsel deneyim yaşı ve ortalama 4-5 yıl sonra gerçekleşen evlilikler olduğu düşünülüyor.

Prezervatif düzenli kullanılmıyor


Türkiye'de 2009 yılı itibariyle 4,5 milyon potansiyel prezervatif kullanıcısı bulunuyor. Bu oranın 2011 yılının sonunda 5 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye'de 15-45 yaş arası potansiyel 33 milyon tüketici bulunuyor.

Bu sayının yüzde 12,8'lik oranı düzenli, yüzde 87,2'lik oranı değişken ve düzensiz olarak prezervatif kullanıyor. Kullanıcılar tüketimin yıllık prezervatif tüketiminin yüzde doksana yakın oranını gerçekleştiren dilim içerisinde yer alıyor.

Türkiye'de bölgelere göre prezervatif kullanım oranları
Marmara Bölgesi'nde yaşayanlar prezervatifi en çok kullanan yüzdeyi oluşturuyor: yüzde 54,2
En düşük kullanım oranı Doğu ve Güney Anadolu'da: yüzde 4,7
Karadeniz'de prezervatif kullanım oranı yüzde 9,3
Ege Bölgesi prezervatif kullanımına duyarlı, İç Anadolu ve Akdeniz ise toplamda yüzde 31.8.
Türkiye'de evli her 10 kişiden yüzde 4'ü prezervatif kullanıyor.
Türkiye Avrupa'nın gerisinde

Ergen yaş grubu olarak nitelendirilen ve cinsel aktivasyonu oluşturan 18 ile 56 yaş segmenti ise nüfus ortalamasının yüzde 42,8'ini oluşturuyor. Bu kişiler de ilişkilerinin yalnızca yüzde 75'inde prezervatif kullanmayı tercih ediyorlar. Aktif prezervatif kullanımı nüfusun ancak yüzde5'i tarafından tercih ediliyor.

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en az prezervatif kullanımına sahip konumda ve prezervatif kullanımı bakımından en düşük ülke olduğunu gösteriyor. Avrupa'da nüfus dağılımında bu oran yüzde 70'leri buluyor.

Evli çiftler prezervatif kullanmıyor

Cinsel hastalıkların en çok görüldüğü ve cinsel hayatın en aktif grubunu oluşturan 18 ila 28 yaş grubu ülke nüfusunun yüzde12,3 oranını oluşturuyor. Bu oranı yüzde 30,5 ile 28–56 yaş grubu takip ediyor.

Bu yaş gruplarında yer alan evli ve aktif cinsel yaşamı bulunan Türk halkının cinsel ilişkiye girme sıklıkları ortalama haftada iki, ayda bu toplam ancak 6 ila 8'e ulaşıyor. Yıllık cinsel ilişki ortalaması ise ülkemizde 103 gün.

En yüksek oranda prezervatif kullanan yaş grubu yüzde 67,2 ile 25-35 yaş segmenti.
 

CeBuR

[maximum hokeli]
Özel üye
oh olsun kimin eli kimin cebinde belli değil efendi efendi arkadaşlık yapsalar olmazmı sanki
bazı insanlar hayatta herşeyi cinsel açıdan görüyorya işte onlara aynı serseri sokak köpekleri gibi görüyorum
1 dişinin arkasında bir sürü it !

gençlerimiz bence prezervatif kullanımını değil herşeyin sex olmadığını anlatmalıyız
insan sevdiğinin elini tutar sarılır
bazen yanında sarılarak sağlam bir uyku bile birçok herşeyden daha iyidir
hayatta bazı şeyler vardirki en sonda gelir
onlar evlendikten sonra gelmeliki evliğin bir tadı olsun
yok sözlüyüz yok nişanlıyız ,bana evlenmeden teslim olan kadını o dakka bırakırım ve bırakırdımda !!
ha konu şayet aldatma ise beter olsunlar ALLAH ın gazabı şüphesiz insanları kandıranları hayallerini yıkanları aldatanları bulacaktır hiç acımam

frenlemeyi bilmeli insan (şayet insan ise )
 
Top