Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Ballı Ördek
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="BeReNN" data-source="post: 375951" data-attributes="member: 70294"><p><strong>Kullanılacak malzeme (8 kişi için):</strong></p><p><strong>2 kiloluk bir ördek,</strong></p><p><strong>2 sap kereviz,</strong></p><p><strong>1 baş iri soğan,</strong></p><p><strong>3 kaşık soya yağı,</strong></p><p><strong>1 tatlı kaşığı toz şekeri,</strong></p><p><strong>1 çay kaşığı kimyon,</strong></p><p><strong>4 kaşık bal,</strong></p><p><strong>2 kaşık sirke,</strong></p><p><strong>1 çay kaşığı tarçın,</strong></p><p><strong>yeteri kadar tuz.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Yapımı: Ördeği 3-4 gün buzdolabında veya kar içinde tuttuktan sonra tüylerini yolup içini çıkarmalı, kafasını kesip ince tüylerini gidermek için tütsülemeli. Bol akarsuda yıkadıktan sonra bir kenarda süzülmeye bırakmalı.</strong></p><p><strong>Beri yanda bir kuşaneye kıyılırcasına ince doğranmış soğanla kerevizi koymalı. Tarçını, kimyonu, iki kaşık soya yağını, toz şekerini katmalı, kuşaneyi orta ısılı ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak bu salçayı kaynamaya başlayıncaya kadar ateşte tutmalı. Salça kaynamaya başlarken ateşten indirmeli ve ördeğin karnına boşaltmalı. Ördeğin gerisiyle boynunu diktikten sonra ördeğin dışını tuzla iyice ovmalı. Ördeği pyrex bir kayık tabağa yerleştirip 200 dereceye göre kızdırılmış fırına sürmeli.</strong></p><p><strong>Ördeğin kör yanı nar gibi kızarınca pyrex kayık tabakta biriken yağları boşaltmalı. Ördeğin üstüne 1 kaşık soya yağı - bal ve sirkeyle meydana getirilecek salçayı sıvamalı ve ısısı azaltılmış fırına tekrar koyup vakit vakit kabın dibinde biriken salçayla ıslatarak iki saat kadar pişirmeli. Ördek iyice pişince bunu fırından çıkarıp salçasız olarak bir servis tabağına yerleştirmeli. Ördeğin salçasını ise ince delikli bir süzgeçten geçirdikten sonra salça kâsesine boşaltmalı ve ikisini birlikte sıcak sıcak servis yapmalı.</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeReNN, post: 375951, member: 70294"] [B]Kullanılacak malzeme (8 kişi için): 2 kiloluk bir ördek, 2 sap kereviz, 1 baş iri soğan, 3 kaşık soya yağı, 1 tatlı kaşığı toz şekeri, 1 çay kaşığı kimyon, 4 kaşık bal, 2 kaşık sirke, 1 çay kaşığı tarçın, yeteri kadar tuz. Yapımı: Ördeği 3-4 gün buzdolabında veya kar içinde tuttuktan sonra tüylerini yolup içini çıkarmalı, kafasını kesip ince tüylerini gidermek için tütsülemeli. Bol akarsuda yıkadıktan sonra bir kenarda süzülmeye bırakmalı. Beri yanda bir kuşaneye kıyılırcasına ince doğranmış soğanla kerevizi koymalı. Tarçını, kimyonu, iki kaşık soya yağını, toz şekerini katmalı, kuşaneyi orta ısılı ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak bu salçayı kaynamaya başlayıncaya kadar ateşte tutmalı. Salça kaynamaya başlarken ateşten indirmeli ve ördeğin karnına boşaltmalı. Ördeğin gerisiyle boynunu diktikten sonra ördeğin dışını tuzla iyice ovmalı. Ördeği pyrex bir kayık tabağa yerleştirip 200 dereceye göre kızdırılmış fırına sürmeli. Ördeğin kör yanı nar gibi kızarınca pyrex kayık tabakta biriken yağları boşaltmalı. Ördeğin üstüne 1 kaşık soya yağı - bal ve sirkeyle meydana getirilecek salçayı sıvamalı ve ısısı azaltılmış fırına tekrar koyup vakit vakit kabın dibinde biriken salçayla ıslatarak iki saat kadar pişirmeli. Ördek iyice pişince bunu fırından çıkarıp salçasız olarak bir servis tabağına yerleştirmeli. Ördeğin salçasını ise ince delikli bir süzgeçten geçirdikten sonra salça kâsesine boşaltmalı ve ikisini birlikte sıcak sıcak servis yapmalı. [/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Ballı Ördek
Top