Balkonda Saksı Sebzeciliği

Safir

Özel Üye
Özel üye
Balkonların masallarda önemli bir yeri vardır. Jülyet Romeo'yu balkonda bekler, Alaattin ve Jasmine uçan halıya balkondan binerler, Rapunzel saçını balkondan uzatır. Gerçek hayattaki 'masallarda' da yeni prensler prensesler krallar kraliçeler balkonlardan selamlarlar halkı.

q6Ggx.jpg
Balkon derken herkesin uygun bir balkonu veya terası olmayabilir elbette; bir pencere önü ya da hava ve ışık alan apartman kapı önüde mi yok? İş sadece yapmak istemekte. Pencere önü çiçekçiliği çok güzeldir ama bir iki tanesini de sebzeye ayırsanız daha iyi olur.

Özellikle mutfak pencerelerinin iç ve dışları bazı sebzeler için ya da baharatlı bitkiler hem de minicik saksılarda çok uygun olabilir. Örneğin nane, dereotu, maydanoz, kekik, tarhun, süs biberleri, kiraz domatesi, reyhan ya da fesleğen, yeşil soğan, sarmısak şu anda bunlar geldi aklıma. Yemekte ya da salatada az miktarlarda kullanılacak bu türler rahatlıkla elinizin altında ve her dem taze olarak bulunabilir.

Renkli seramik fincanlar ya da kaseler ya da ahşap plastik kalem kutularınI bile kullanabilirsiniz. İsterseniz bunları zevkinize göre boyayabilirsiniz de. Çatlamış bir cam bardak bile, örneğin biraz fazla kaldığı için çimlenmeye başlamış artık atayım dediğiniz bir baş soğanı yapraklandırmak için yeterli olabilir.

Tabii evinizde balkon veya teras varsa işin boyutu daha da büyüyebilir, minyatür bir sebze bahçesi teşkil edebilirsiniz.

Bunu yaparken sebze saksıları veya kasalarının arasına istediğiniz yazlık çiçeklerden de dikebilir ve ortamı çok şirin bir hale getirebilirsiniz. Yazın terasınızda akşam üstü elinizde bir hasır sepetle rüzgardan efil efil titreyen bir giysiyle başınıza geniş kenarlı bir şapka takarak 19. yüzyıl leydilerinin havasıyla sekebilirsiniz de böylece.

Ya eşinize ya da sevgilinize ya da sadece o gecelik gelmiş partnerinize bir salkım kiraz domatesi bir gül koparabilirsiniz o akşamın romantizmine. Domatesli romantizm neden olmasın ki? Sadece isteyin.

Milliyet
 
Düzenleyen yönetici:
Top