Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Balıkların pişirilme metodları
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Çağlayağmur" data-source="post: 429050" data-attributes="member: 62850"><p><strong>1- Haşlama, Haşlama ikiye ayrılır: </strong></p><p>a) Suda haşlama </p><p>b) Buğu ile haşlama </p><p><strong>2- Yağda tavada pişirme (Kızartma) </strong></p><p><strong>3- Izgara yapma. </strong></p><p><strong>4- Sebze ve yağ karışımında pişirme (Pilâkiler). </strong></p><p>[ATTACH=full]34717[/ATTACH]</p><p><span style="color: rgb(255, 0, 0)">HAŞLAYARAK PİŞİRME </span></p><p>1) Suda haşlama: Kefal, Levrek gibi büyük balıklar aşağıda tarif edildiği gibi haşlanarak lezzetli, sindirimi kolay yemekler yapılır. </p><p>Balık haşlanırken ağır kokusunun gitmesi için çeşitli sebzeler ve az miktarda su konarak ballığın büyüklüğüne göre 15-20 dakika ateşte kaynatarak balığı haşlamak lazımdır. Bu esnada mümkünse suyunu da çektirmek gerekir. Haşlama yapılırken tencerenin kapağını biraz açık bırakmak gerekir. Kokunun çıkması için. </p><p>[ATTACH=full]34718[/ATTACH]</p><p>2) Buğu ile haşlama: Bu tip haşlamalar «Balık haşlama» tenceresi denen özel kaplarda yapılır. Balık temizlendikten sonra tencerenin ızgara kısmına konur. Tencereye su ve diğer sebzeler konup kaynatılır. Kaynayan suyun buharında balık pişinceye kadar bırakılır. </p><p></p><p><span style="color: rgb(255, 0, 0)">YAĞDA PİŞİRME (Kızartma) </span></p><p>Sindirimi, kolay, lezzetli bir balık tavası yapmak için yağsız balık tercih edilmelidir. Yağlı balık kızartıldığı takdirde sindirimi güçtür. Kızartma işlemini derin bir kapta ve bol yağda yapmalıdır. </p><p>Balığı düzgün kızartmak için mutlaka üzerini kaplamak lazımdır. </p><p>Kaplama yapacak gereçler şunlardır: </p><p>Un, Yumurta, Galete tozu, (Ayrıca Un ve Yumurta karışımı sulu bulamaçtan yapılır.) </p><p></p><p>[ATTACH=full]34719[/ATTACH]</p><p><span style="color: rgb(255, 0, 0)">IZGARADA PİŞİRME </span></p><p>Izgara yapmak demek doğrudan doğruya ateş üzerinde kızartmak demektir. Diğer bir ismiyle kuru hararette pişirmektir. Daha ziyade yağlı balıklar ızgara yapmağa elverişlidir. </p><p>Izgara yaparken balık temizlenir, yıkanır, tuzlanıpbiberlendikten sonra biraz zeytinyağı dökülerek balıklar yağlanır. Böylece ızgaraya yapışmasını da önlemiş olursunuz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Çağlayağmur, post: 429050, member: 62850"] [B]1- Haşlama, Haşlama ikiye ayrılır: [/B] a) Suda haşlama b) Buğu ile haşlama [B]2- Yağda tavada pişirme (Kızartma) 3- Izgara yapma. 4- Sebze ve yağ karışımında pişirme (Pilâkiler). [/B] [ATTACH=full]34717[/ATTACH] [COLOR=rgb(255, 0, 0)]HAŞLAYARAK PİŞİRME [/COLOR] 1) Suda haşlama: Kefal, Levrek gibi büyük balıklar aşağıda tarif edildiği gibi haşlanarak lezzetli, sindirimi kolay yemekler yapılır. Balık haşlanırken ağır kokusunun gitmesi için çeşitli sebzeler ve az miktarda su konarak ballığın büyüklüğüne göre 15-20 dakika ateşte kaynatarak balığı haşlamak lazımdır. Bu esnada mümkünse suyunu da çektirmek gerekir. Haşlama yapılırken tencerenin kapağını biraz açık bırakmak gerekir. Kokunun çıkması için. [ATTACH=full]34718[/ATTACH] 2) Buğu ile haşlama: Bu tip haşlamalar «Balık haşlama» tenceresi denen özel kaplarda yapılır. Balık temizlendikten sonra tencerenin ızgara kısmına konur. Tencereye su ve diğer sebzeler konup kaynatılır. Kaynayan suyun buharında balık pişinceye kadar bırakılır. [COLOR=rgb(255, 0, 0)]YAĞDA PİŞİRME (Kızartma) [/COLOR] Sindirimi, kolay, lezzetli bir balık tavası yapmak için yağsız balık tercih edilmelidir. Yağlı balık kızartıldığı takdirde sindirimi güçtür. Kızartma işlemini derin bir kapta ve bol yağda yapmalıdır. Balığı düzgün kızartmak için mutlaka üzerini kaplamak lazımdır. Kaplama yapacak gereçler şunlardır: Un, Yumurta, Galete tozu, (Ayrıca Un ve Yumurta karışımı sulu bulamaçtan yapılır.) [ATTACH=full]34719[/ATTACH] [COLOR=rgb(255, 0, 0)]IZGARADA PİŞİRME [/COLOR] Izgara yapmak demek doğrudan doğruya ateş üzerinde kızartmak demektir. Diğer bir ismiyle kuru hararette pişirmektir. Daha ziyade yağlı balıklar ızgara yapmağa elverişlidir. Izgara yaparken balık temizlenir, yıkanır, tuzlanıpbiberlendikten sonra biraz zeytinyağı dökülerek balıklar yağlanır. Böylece ızgaraya yapışmasını da önlemiş olursunuz. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Balıkların pişirilme metodları
Top