Balık türleri tüketim zamanları ve isimleri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Balık Sağlıktır​


Tablo: Balık türleri ve tüketim zamanları​

balik-turleri.jpg


Balıkta Şeker, karbonhidrat yok denecek kadar azdır. Protein açısından ise son derece zengindir. Bu özellikleri nedeniyle son derece sağlıklı bir yiyecektir. Yüz gram yağlı balık yaklaşık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içerir. Balık aynı zamanda proteininden en çok faydalanılan besin türüdür. İnsan vücudu bu proteinin %93'ün den faydalanır. Bu oran kırmızı etlerde ve diğer beyaz etlerde çok düşüktür. Balık az karbonhidrat içermesinin yanı sıra madensel tuzlar ve mineraller açısın dan son derece zengindir, bol miktarda fosfor, kalsiyum, iyot ve flor içerir. Balık eti A,B1,B2 ve D vitaminleri açısından da zengindir.
  • TEKİR​
  • KEFAL​
  • LÜFER​
  • HAMSİ​
  • ÇIPURA​
  • MEZGİT​
  • KOLYOS​
  • İZMARİT​
  • KALKAN​
  • İSTAVRİT​
  • KARAGÖZ​
  • PALAMUT​
  • DİL BALIĞI​
  • SARDALYA​
  • USKUMRU​
  • BARBUNYA​
  • TARANÇA, SİNARİT​
  • LEVREK, MİNEKOP, EŞKİNE​
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
Arkadaş iki balık yiyelim dedik şimdide zamana karşı mücadele edeceğiz mevsimi kaçmasın diye 😂😂
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Tercihim hamsi ama bu sene oda olmadi korona felegimizi sasrtti :))) ben almanyadan aliyorum burda cok pahali
 
Top