Balık Sağlıktır
Tablo: Balık türleri ve tüketim zamanları
Balıkta Şeker, karbonhidrat yok denecek kadar azdır. Protein açısından ise son derece zengindir. Bu özellikleri nedeniyle son derece sağlıklı bir yiyecektir. Yüz gram yağlı balık yaklaşık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içerir. Balık aynı zamanda proteininden en çok faydalanılan besin türüdür. İnsan vücudu bu proteinin %93'ün den faydalanır. Bu oran kırmızı etlerde ve diğer beyaz etlerde çok düşüktür. Balık az karbonhidrat içermesinin yanı sıra madensel tuzlar ve mineraller açısın dan son derece zengindir, bol miktarda fosfor, kalsiyum, iyot ve flor içerir. Balık eti A,B1,B2 ve D vitaminleri açısından da zengindir.
- TEKİR
- KEFAL
- LÜFER
- HAMSİ
- ÇIPURA
- MEZGİT
- KOLYOS
- İZMARİT
- KALKAN
- İSTAVRİT
- KARAGÖZ
- PALAMUT
- DİL BALIĞI
- SARDALYA
- USKUMRU
- BARBUNYA
- TARANÇA, SİNARİT
- LEVREK, MİNEKOP, EŞKİNE