• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Bakmadan Gecmeyin

wien06

V.I.P
V.I.P
İslam inancına göre, İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'ı oluşturan ayetler Cebrail isimli melek aracılığıyla sözlü olarak Muhammed'e okunur. İslam'da tevhit ilkesi Allah'ın varlığı ve birliği yanında O'nun evrensel yaratıcı olduğuna, benzeri, ortağı ve zıddı olmadığına inanmak anlamına gelir.

Başlarda siyasal, sonra da teolojik-kavramsal farklılıklar kazanmış olan Şiîlik ve ana akımı temsil eden Sünnilik, ana islam mezheplerini oluşur. Bunların dışında İslam dininde fıkıh ve itîkât gibi konularla ilgili çok sayıda mezhep bulunur.

Muhammed, İslam dinini yaymasının yanı sıra daha sonraları hâlife ve hanedânlarca yönetilen bir İslam Devleti de kurmuştur. İleride imparatorluğa dönüşen bu devletin bölünmesiyle farklı bölgelerde yeni Müslüman devletler oluşmuştur.

uNPMldt.jpg
 

biz

Aktif
Arkadaşlar şu islam mimarisinin çizgileri kalbime bir huzur veriyor sizde de aynı şey oluyormu. Baktıkça Sanki uzay boşluğunda derinlere gidiyorum ve içimde bir genişleme oluyor
 

Top