Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Baklalı Kuzu Yahnisi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="BeReNN" data-source="post: 375954" data-attributes="member: 70294"><p><strong>Baklalı Kuzu Yahnisi</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>4 kuzu pirzolası (ya da kemikli parça kuzu eti; her biri yaklaşık 150 g, bütün yağları alınmış)</strong></p><p><strong>bir tutam karabiber (taze çekilmiş)</strong></p><p><strong>2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı</strong></p><p><strong>30 g yağsız pastırma (çemenleri alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)</strong></p><p><strong>1 soğan (ince doğranmış)</strong></p><p><strong>2 diş sarmısak (ince kıyılmış)</strong></p><p><strong>750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış)</strong></p><p><strong>2 tatlı kaşığı kuru fesleğen</strong></p><p><strong>1 tatlı kaşığı sirke</strong></p><p><strong>300 g taze iç bakla</strong></p><p><strong>bir tutam tuz</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Pirzolaların (ya da kuzu eti parçalarının) üstüne karabiberi serpip, bir kenara bırakın. Ayçiçek yağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca pirzolaları koyup.her iki yanlarını 1'er dakika kızartın. Sonra delikli spatulayla bir-tabağa çıkarın.</strong></p><p><strong>Tavaya pastırma şeritleri ve soğanları koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Sarımsakları ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1 dakika daha pişirin.</strong></p><p><strong>Pirzolaları tavadaki karışrmın üstüne koyup, domatesler, fesleğen, sirke, içbaklalar ve tuzu ekleyerek, tıkırdamaya bırakın. Tıkırdamaya başlayınca tavanın üstünü örtüp, ateşi kısarak, baklalı kuzu yahnisini, pirzolalar yumuşayıncaya (ama aşırı yumuşamamalıdırlar) kadar (yaklaşık 10 dakika) kısık ateşte pişirin.</strong></p><p><strong>Tavayı ateşten alıp, baklalı kuzu yahnisini 4 tabağa bölüştürerek servis yapın.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeReNN, post: 375954, member: 70294"] [B]Baklalı Kuzu Yahnisi 4 kuzu pirzolası (ya da kemikli parça kuzu eti; her biri yaklaşık 150 g, bütün yağları alınmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 30 g yağsız pastırma (çemenleri alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 soğan (ince doğranmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış) 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1 tatlı kaşığı sirke 300 g taze iç bakla bir tutam tuz Pirzolaların (ya da kuzu eti parçalarının) üstüne karabiberi serpip, bir kenara bırakın. Ayçiçek yağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca pirzolaları koyup.her iki yanlarını 1'er dakika kızartın. Sonra delikli spatulayla bir-tabağa çıkarın. Tavaya pastırma şeritleri ve soğanları koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Sarımsakları ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1 dakika daha pişirin. Pirzolaları tavadaki karışrmın üstüne koyup, domatesler, fesleğen, sirke, içbaklalar ve tuzu ekleyerek, tıkırdamaya bırakın. Tıkırdamaya başlayınca tavanın üstünü örtüp, ateşi kısarak, baklalı kuzu yahnisini, pirzolalar yumuşayıncaya (ama aşırı yumuşamamalıdırlar) kadar (yaklaşık 10 dakika) kısık ateşte pişirin. Tavayı ateşten alıp, baklalı kuzu yahnisini 4 tabağa bölüştürerek servis yapın.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Baklalı Kuzu Yahnisi
Top