• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Baklalı Kuzu Yahnisi

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Baklalı Kuzu Yahnisi

4 kuzu pirzolası (ya da kemikli parça kuzu eti; her biri yaklaşık 150 g, bütün yağları alınmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
30 g yağsız pastırma (çemenleri alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
1 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış)
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı sirke
300 g taze iç bakla
bir tutam tuz

Pirzolaların (ya da kuzu eti parçalarının) üstüne karabiberi serpip, bir kenara bırakın. Ayçiçek yağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca pirzolaları koyup.her iki yanlarını 1'er dakika kızartın. Sonra delikli spatulayla bir-tabağa çıkarın.
Tavaya pastırma şeritleri ve soğanları koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Sarımsakları ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1 dakika daha pişirin.
Pirzolaları tavadaki karışrmın üstüne koyup, domatesler, fesleğen, sirke, içbaklalar ve tuzu ekleyerek, tıkırdamaya bırakın. Tıkırdamaya başlayınca tavanın üstünü örtüp, ateşi kısarak, baklalı kuzu yahnisini, pirzolalar yumuşayıncaya (ama aşırı yumuşamamalıdırlar) kadar (yaklaşık 10 dakika) kısık ateşte pişirin.
Tavayı ateşten alıp, baklalı kuzu yahnisini 4 tabağa bölüştürerek servis yapın.
 

BeReNN

Alyam?
Özel üye
500 gr. taze bakla
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
1 adet havuç
2 diş sarmısak
4 adet domates
1 adet soğan
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
Karabiber
Tuz

Etleri yağda kızartıp kenara alın. Tavadaki yağa halka doğranmış havuç, kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip soteleyin. Karışımı tencereye aktarıp üzerine rendelenmiş domates, salça, defne yaprağı, su ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra etleri, toz şekeri, tuz ve karabiberi ilave edin. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra doğranmış baklayı tencereye ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.

 
Top