Bağışıklığa Ekinazya Karaciğere Biberiye

Suskun

V.I.P
V.I.P
Bağışıklığa Ekinazya Karaciğere Biberiye


Hastalandığınız zaman doktora gitmeden önce ilaçlara saldırmak, hastalanmamak için de avuç avuç vitamin hapı yutmak zorunda değilsiniz! Vücudu hastalık etkilerine karşı korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkilerden yararlanabilirsiniz.
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, şifa kaynağı bitkilerle doğal eczane reçetesi verdi...

VİRÜSLERE KARŞI EKİNEZYA ÇAYI
Bağışıklık sistemini güçlendirme listesinde ilk sırada ekinezya yer alır. Ekinezyanın, antiviral virüslere karşı koruyucu özelliği vardır. Bakterilerin yayılmasını engelleyen ekinezyayı, mevsim geçişlerinde çay olarak günde bir iki bardak içebilirsiniz.

KANSER SAVAŞÇISI ASTRAGALUS

Özellikle kanser hastalarının kullandığı bu bitkinin, bağışıklık sistemini güçlendirmedeki önemi büyüktür. Kurutulmuş 1-2 gram astragalus kökü, bir fincan (150 ml) sıcak suda 8-10 dakika bekletilerek, çay olarak içilebilir.

KOLESTEROL DÜŞMANI ZERDEÇAL
Zencefilgiller familyasından olan ve Hint safranı olarak da bilinen zerdeçalın faydaları saymakla bitmez! Kanserden koruyan, karaciğeri güçlendiren, hücre yapısının bozulmasını önleyen ve kan kolesterol seviyelerini düşüren ve antioksidan özellikleri; araştırmalarla kanıtlanmıştır.

SAĞLIĞIN DOSTU ZENCEFİL
Sindirimi kolaylaştıran, mide bulantısını önleyen, mikroplara ve virüslere karşı koruyucu ve kan seyreltici etkileri olan zencefil, ‘evrensel bir ilaç’ olarak tanımlanır. Limonlu, sıcak bir zencefil çayı, kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar. Ancak kan seyreltici ve pıhtı önleyici ilaç kullanan kişilerin, zencefil tüketirken dikkatli olmaları gerekir. Safra kesesinde taş olanların da doktorları önermediği müddetce bu bitkiden uzak durmasında fayda var.

ÖKSÜRÜK İLACI KEKİK
Et yemeklerinin temel baharatı olan kekik, sindirimi kolaylaştırmanın ötesinde öksürük şurubu görevi de görüyor. Antiseptik özelliği taşıdığı için diş macunlarında da kullanılan kekik, buhar banyosu veya çay şeklinde tüketildiğinde öksürük tedavisinde hızlı etki gösterir. Kaynar suya üç yemek kaşığı kekik ve iki tatlı kaşığı bal ekleyerek, doğal bir öksürük şurubu hazırlayabilirsiniz!

HAFIZA GÜÇLENDİRİR TÜMÖRÜ ENGELLER
Biberiyenin sağlık açısından faydalı olmasının nedeni; içeriğindeki kafeik asit, rozmarinik asit ve E vitamini gibi antioksidanlardır. Biberiye yağının, karaciğeri koruduğu, hücre yapısının bozulmasını ve tümör oluşumunu önlediği bilimsel araştırmalarla ispatlanmıştır.

PEYNİRLE KARIŞTIRIN

Aynı zamanda içeriğindeki rozmarinik asit sayesinde, hafızayı güçlendirici etkisi vardır. Gastronomide, mutfak sanatlarında ve kırmızı et yemeklerinde dekoratif olarak kullanılan biberiyeyi mutlaka tüketin; yani tabağınızın kenarında bırakmayın! Tadı acı gelirse peynirle karıştırarak yiyin. Ancak, hamileler kullanmamalı.

SİNDİRİM VE KEMİK DESTEĞİ
Folik asit ve potasyum içeren, güçlü bir antioksidan olan kuşkonmaz; kemikler için gerekli olan K vitamini açısından da zengindir.

KANSERE KARŞI
Sindirim sisteminin iyi çalışmasını destekleyen, kanserle savaşta da etkili olan kuşkonmaz, ayrıca böcek ilaçlarından en az etkilenen 12 besinden biridir

ESRA TÜZÜN​
 
Top