Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bademli Sebze Çorbası
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 462433" data-attributes="member: 78941"><p><strong>Bademli Sebze Çorbası </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Malzeme</strong></p><p><strong>- 3 yemek kaşığı Sana Kase</strong></p><p><strong>- 1 adet havuç</strong></p><p><strong>- 1 adet kabak</strong></p><p><strong>- 2 adet pırasa</strong></p><p><strong>- 1 adet patates</strong></p><p><strong>- 1 su bardağı mısır</strong></p><p><strong>- 4 adet taze soğan</strong></p><p><strong>- 8 su bardağı et suyu</strong></p><p><strong>- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber</strong></p><p><strong>- Tuz ve karabiber</strong></p><p><strong>- Terbiyesi:</strong></p><p><strong>- ½ limonun suyu</strong></p><p><strong>- 1 adet yumurta sarısı</strong></p><p><strong>- ½ su bardağı İri çekilmiş badem veya file badem</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Hazırlanışı</strong></p><p><strong>Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin.</strong></p><p><strong>Pırasaları ayıklayıp ince ince kıyın.</strong></p><p><strong>Patatesin kabuğunu soyup rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kâsede bekletin.</strong></p><p><strong>Taze soğanları ayıklayıp saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın.</strong></p><p><strong>Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp içine kıyılmış pırasaları ilave edip kavurun.</strong></p><p><strong>Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havucu kabağı suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ilave edip kavurmaya devam edin.</strong></p><p><strong>Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı et suyunu kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın.</strong></p><p><strong>Çorba ateşte kaynarken terbiyesi için küçük bir kâsenin içerisinde limon suyunu yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın.</strong></p><p><strong>Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edip bir taşım çorbayı kaynatın. (Terbiyeyi ilave ettikten sonra fazla kaynatırsanız terbiye kesilir.)</strong></p><p><strong>Servis tabağına aldığınız çorbayı taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip sıcak olarak servis edin.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 462433, member: 78941"] [B]Bademli Sebze Çorbası Malzeme - 3 yemek kaşığı Sana Kase - 1 adet havuç - 1 adet kabak - 2 adet pırasa - 1 adet patates - 1 su bardağı mısır - 4 adet taze soğan - 8 su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber - Terbiyesi: - ½ limonun suyu - 1 adet yumurta sarısı - ½ su bardağı İri çekilmiş badem veya file badem Hazırlanışı Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin. Pırasaları ayıklayıp ince ince kıyın. Patatesin kabuğunu soyup rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kâsede bekletin. Taze soğanları ayıklayıp saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın. Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp içine kıyılmış pırasaları ilave edip kavurun. Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havucu kabağı suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı et suyunu kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın. Çorba ateşte kaynarken terbiyesi için küçük bir kâsenin içerisinde limon suyunu yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edip bir taşım çorbayı kaynatın. (Terbiyeyi ilave ettikten sonra fazla kaynatırsanız terbiye kesilir.) Servis tabağına aldığınız çorbayı taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip sıcak olarak servis edin.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bademli Sebze Çorbası
Top