Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bademli Portakallı Bisküvi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="BeReNN" data-source="post: 380461" data-attributes="member: 70294"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">220 gr. iç badem</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">6 yumurta akı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1/2 kahve fincanı un</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">100 gr portakal şekerlemesi</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">biraz kırmızı şekerci boyası</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 kahve fincanı pudra şekeri</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Bademler suya konup kaynatılır ve iç kabukları çıkarılır. Sonra da et makinesinden iki defa geçirilir. Bu çekilmiş bademler bir tencereye koyulur. Şeker ve un ilâve edilip karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Küçük küçük doğranmış portakal şekerlemesi ve hamuru pembeleştirecek kadar dabirkaç damla boya ilâve edilip tekrar karıştırılır. Varsa kamum sıkma torbasına koyulur ve tepsiye 1 lira iriliğinde yuvarlaklar sıkılır. Torba yoksa aynı işlem kaşıkla yapılabilir. (Aralarında 2 - 3 parmak aralık bırakılır. Yoksa pişerken kabarıp birbirlerine yapışırlar.) Orta fırında pembeleşinceye kadar pişirilip çıkarılır. Bir bıçak yardımıyla soğumadan tepsiden boşaltılır. Servis yapmak için iyice soğuması beklenir.</span></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"></li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeReNN, post: 380461, member: 70294"] [B][COLOR=RoyalBlue]220 gr. iç badem 6 yumurta akı 1/2 kahve fincanı un 100 gr portakal şekerlemesi biraz kırmızı şekerci boyası 2 kahve fincanı pudra şekeri Bademler suya konup kaynatılır ve iç kabukları çıkarılır. Sonra da et makinesinden iki defa geçirilir. Bu çekilmiş bademler bir tencereye koyulur. Şeker ve un ilâve edilip karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Küçük küçük doğranmış portakal şekerlemesi ve hamuru pembeleştirecek kadar dabirkaç damla boya ilâve edilip tekrar karıştırılır. Varsa kamum sıkma torbasına koyulur ve tepsiye 1 lira iriliğinde yuvarlaklar sıkılır. Torba yoksa aynı işlem kaşıkla yapılabilir. (Aralarında 2 - 3 parmak aralık bırakılır. Yoksa pişerken kabarıp birbirlerine yapışırlar.) Orta fırında pembeleşinceye kadar pişirilip çıkarılır. Bir bıçak yardımıyla soğumadan tepsiden boşaltılır. Servis yapmak için iyice soğuması beklenir.[/COLOR][/B] [LIST] [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Bademli Portakallı Bisküvi
Top