• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Badem Sütü Nasıl Yapılır?

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Laktoz intoleransı olan veya farklı bir süt tercih etmek isteyenler için alternatif bir içecek Badem sütü.

Badem Sütünün Faydaları:

- Magnezyum, kalsiyum, E vitamini, potasyum ve selenyum açısından zengin vitaminler içerir.

- İnek sütünden daha az yağlıdır ve daha az kalorisi vardır.

- Kolesterol içermez.


Malzemeler:

1 su bardağı çiğ organik badem (tuzsuz ve kavrulmamış)

4 Medjool hurması (çekirdekleri çıkarılmış)

1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi

1 çay kaşığı tuz

3-4 su bardağı su

Malzemeler

Süzme bezi
Blender


0eJUWON.jpg


Hazırlanışı:

1- Bademleri bir gün önceden ya da 2 gün boyunca suda bekletin

2- Acılıklarını almak için bademleri süzün ve sudan geçirin

3- Tüm malzemeler sulu bir püre kıvamanına gelinceye kadar blenderdan geçirin

4- Süzme bezini bir kasenin üzerine geçirerek, blenderdaki karışımı yavaş yavaş kaseye dökün ve süzün. Ben badem karışımını bezin içine koyarak, elinizle yukarıdan aşağıya doğru yavaşça kaseye sıkmanızı tavsiye ederim.

5- Badem sütü buzdolabında bozulmadan 3-4 gün saklanabiliyor. Geriye kalan badem posasını başka tariflerde kullanabilirsiniz, o yüzden atmayın.

Öneriler

Ne kadar uzun süre bademleri suyun içinde bekletirseniz, badem sütünüz de o kadar kremamsı olacaktır. Bu süre içinde bademleriniz filizlenmeye başlayabilir; bu iyi bir şey çünkü bu süreçte canlanmış olurlar ve tüm enerjileri ortaya çıkar.

Tatlandırıcı

Hurma kullandığınız için ayrıca tatlandırıcı kullanmanıza gerek yoktur. Üstelik hurmadaki lifler de sütün ekstra sağlıklı olmasını sağlar. Sütü tuzlu bir tarifte kullanacaksanız, hurma kullanmayabilirsiniz.

Su

Kullandığınız su miktarı size kalmış. Ne kadar çok su eklerseniz yağsız süt kıvamında olur, az su eklerseniz kıvamı tam yağlı süte benzer. Ben ikiye bir oranında su kullanıyorum; 2 su bardağı su, 1 su bardağı badem.

Badem posası

Sütü süzdükten sonra geride kalan badem posasını her türlü yemekte kullanabilirsiniz; yulaf ezmesiyle, kinoayla, fırında pişirilen hamur işlerinde, yoğurtla... Eğer posayı saklayıp daha sonra kullanmak isterseniz ya da kuru bir şekilde kullanacaksanız, önce fırında birkaç saat düşük ısıda kurutun.

Not: Bu tarifi kaju fıstığı ya da fındıkla da yapabilirsiniz.

Serra Gören
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Sanırım AVM lerde bulunur. Eğer bulamazsan normal bir hurmaylada yapabilirsin. Burada hurmanın kullanılma amacı sanırım tadlandırma.
 
Top