• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ayrılık Acısı Kader Değil

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Sevdiğiniz kadının sizi bırakıp gitmesi kadar iç acıtan pek az şey vardır. Hem artık yalnızsınızdır, hem de bırakılmış...

Size düşen, mutsuzluk girdabında kaybolmaktır. Özgüveniniz yerle bir olmuş haldeyken dünyayla yüzleşmek de bir o kadar zordur...
Aslına bakarsanız, bu tatsız deneyim sizden önce milyonlarca kişi tarafından yaşandı ve neticede üstesinden gelinmeyecek bir şey de değil. Bu depresif durumdan çıkıp hayata karışmanın en acısız yollarını öğrenmek istedik. Konuyu ilişki uzmanlarına danıştık. İşte bize anlattıkları.

1. Acınızı Yaşayın

"Acılar içinde debelenip, daha hazır değilken 'olmuş bitmiş' gibi davranmayın. Yoksa, kendinizi yine aynı yerde bulursunuz." diyor Tina Tessina, ilişki danışmanı ve "The Unofficial Guide to Dating Again" (Yeniden Flörtün Gayriresmi Rehberi) kitabının yazarı. "Kendinizi güçsüz ve yenik hissediyorsanız, öyle değilsiniz gibi davranmak işe yaramayacaktır. Ruhen hazır olmadan kendinizi hayatın akışına bırakmayın."

2. Erkekçe Bir Şeyler Yapın

İlişki uzmanı ve kitap yazarı David Wygant, bir hafta sonu bir yerlere gitmenizi öneriyor. "Bir tatil ayarlayın. Bütçenizin ne kadar olduğu önemli değil. Yalnız başınıza veya yakın bir arkadaşınızla birlikte gidin ve erkeklere özgü aktivitelere katılın. Rafting yapın, doğa yürüyüşüne katılın veya doğada kamp kurun."
Hangi aktiviteyi seçerseniz seçin, yanınıza mutlaka en güvendiğiniz kankalarınızı alın ve kendinize bir söz verin: "Bütün haftasonunu kız arkadaşınızı ne kadar özlediğinizden bahsederek geçirmeyeceksiniz."
Depresif hissetmeye alışmak çok kolaydır. Erkekçe bir şeyler yapmak, hayatta hoşunuza giden ve sizi mutlu eden başka şeyler olduğunu anımsatacak, yola devam etmeniz için size cesaret verecektir.

3. Ne İstediğinize Karar Verin

İyileşme süreciniz, kendinize yeniden güvenmek ve bir ilişkiden ne beklediğinizi anlamakla ilgilidir. Wygant, bunun çok önemli olduğunu düşünüyor: "Gelecekteki sevgilinizde görmek istediğiniz özelliklerin listesini yapın. Dış görünüşünün yanı sıra onun yanında nasıl hissetmek istediğiniz, onunla neler yapmayı hayal ettiğiniz gibi şeyleri de yazın. Ne istediğinizle ilgili ne kadar net olursanız, tekrar flört etmeye başladığınızda o kadar iyi vakit geçirirsiniz."
Ne istediğinizi bilmezseniz, daha önce düştüğünüz durumlara muhtemelen tekrar tekrar düşeceksiniz demektir. Wygant, "Aynı kadınlar size aynı dersi verecektir" diye konuşuyor. Herhalde başladığınız noktaya geri dönmek istemezsiniz.

4. Tavrınızı Belirleyin -- Ciddi mi, Öylesine mi?

Benzer tutumu içinde bulunduğunuz durum için de uygulayabilirsiniz. Wygant soruyor: "Önümüzdeki altı ay&bir yılda kimseyle ciddi bir ilişki yaşamayıp sadece "takılmak" mı istiyorsunuz?" Eğer öyleyse, buna karar verin. Kararınızı saklamak zorunda da değilsiniz. Kızlar dürüstlüğünüze saygı bile gösterebilir.
Öylesine takılmak veya ciddi bir ilişki aramak arasından seçim yapmak bile kendinize olan güveninizi artıracaktır. Sizi, hayatınızın bir alanında kontrol sahibi yapacaktır.

5. Şimdi Oyuna Dönme Vakti

Kendinizi iyi hissettiğiniz, ilişkiden beklentilerinizi anladığınız ve aradıklarınızı sıraladığınıza göre; sırada üstünden düştüğünüz ata yeniden binmek var. Kadınlarla tanışmaktan, birlikte vakit geçirmekten hoşlandığınız yerlere gidin. Cafe, bar, spor salonu ya da her neresi olursa. Önceden de gitmekten keyif aldığınız ve sizin için bir şeyler ifade eden yerleri seçin. Öte yandan kendinizi kaptırıp insanları taciz etmeye de başlamayın. Amacınız, kafa dengi insanlarla arkadaşlık kurmak.

6. Pozitif Olun

Bardağın dolu tarafını görmek önemlidir. Acınızı hafifletir, zira gelecekte daha iyi bir ilişki yaşayacağınıza olan inancınızı pekiştirir. Tessina, "Dünyanın sonu değil" diyor, "Başta öyle görünebilir, ancak bu yaşayacağınız pek çok deneyimin ilkidir." Ya da, Wygant'ın dediği gibi, "Dünyada size aşık olacak tek insan o değil."
Sonuç olarak, moralinizi bozmayın. Bu ayrılığı bir fırsat olarak görmeye çalışın. Kendinize dönmek; hayat ve aşktaki yolunuzu daha net görebilmek için bir fırsat.
 
Düzenleyen yönetici:
Top