Ayla Oranlı kimdir? Neden öldü?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Ayla Oranlı kimdir? Neden öldü?


WDyyvP.jpg



Ayla Oranlı'nın yaşamı araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeşilçam oyuncusu Ayla Oranlı hayatını kaybetti. Onur Akay,Oranlı’nın vefat ettiğini duyurdu.

Ayla Oranlı kimdir? Onur Akay, 69 yaşındaki Ayla Oranlı’nın vefat ettiğini duyurdu. Oranlı'nın ölüm haberinin yayılması ile birlikte herkes oyuncunun yaşamını araştırmaya başladı. Peki Ayla Oranlı kimdir? Neden öldü? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...



AYLA ORANLI KİMDİR?

Ayla Oranlı, 1949 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.Genç Kızlar, Kaderin Pençesi, Kuklalar, Aşk Dediğin Laf Değildir, Ben Sana Mecburum, İntikam Meleği: Kadın Hamlet, Akrep Yuvası, Benim Gibi Sevenler, Günahın Bedeli, Güneşten de Sıcak, Duyar mısın Feryadımı, Kaderin Tuzakları gibi filmlerde rol aldı.

UZUN YILLAR OĞLUNA HASRET YAŞADI”

Onur Akay, yazısında Oranlı ile ilgili bilinmeyen bilgiler verdi. Akay, “1963 yılında ‘Genç Kızlar’ isimli filmle Yeşilçam’a giren ve 2004 yılına kadar çok sayıda filmde rol alan Ayla Oranlı, daha sonra ünlü sinema sanatçısı Kuzey Vargın’la evlenmişti. Çiftin, Tayfun Vargın isminde bir oğulları dünyaya gelmişti ancak geçimsizlik yüzünden bu yuva dağılmıştı. Kuzey Vargın, daha sonra Müzeyyen Senar’ın kızı Feraye ile evlenip Amerika’ya yerleşince, oğlu Tayfun’u da yanına aldı ve Ayla Oranlı uzun yıllar oğluna hasret yaşadı.” ifadelerini kullandı.

“KANSER OLDUĞUNU OĞLUNDAN SAKLIYORDU”

Onur Akay şöyle devam etti:

“O yıllarda magazin basınının yakından takip ettiği Oranlı, sadece oyuncu olarak değil ses sanatçısı olarak da tanınmıştı. Sevil, Vural ve Ayla üçlüsü olarak kurdukları gurupla müzik piyasasında dikkat çekmişti. Daha sonra Sevil ve Ayla olarak devam eden müzik grubu ile 3 adet 45’lik plak yapmıştı.

Dizilerde de rol alan Oranlı, maalesef kanserle mücadele ediyordu ve kanser olduğunu oğlundan saklıyordu. Arkadaşlarına oğluna söylememeleri için tembihte bulunduğundan, bende bu rahatsızlığını kaleme almaktan vazgeçmiştim.

Ayla Oranlı, maalesef kansere yenik düştü ve 28 Ağustos 2018 Salı günü, Küçükçekmece Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası, sessiz sedasız toprağa verildi.”

TÜRK SİNEMASI


Türkiye'deki film endüstrisine dair faaliyetleri ve sinema kültürünü kapsamaktadır. Türkiye'de sinemanın geçmişi Osmanlı İmparatorluğu dönemlerine kadar uzanmaktadır. Başlangıç tarihi tam olarak bilinmese de Anadolu'ya sinemanın gelişinin II. Abdülhamit döneminde gerçekleştiği varsayılmaktadır. İlk toplu film gösterimi ise 1896 - 1897 yılları arasında Sigmund Weinberg tarafından İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. İlk toplu gösterilen film ise Lumière Kardeşler yapımı Bir Trenin La Ciotat Garı'na Gelişi (L'Arrivée d'un train en gare de La Ciotat) filmi olmuştur. Bu tarihten, 14 Kasım 1914 yılına kadar da özellikle Lumière Kardeşler'in yaptığı filmler başta olmak üzere yabancı yapım filmler gösterilmiştir.



1914 yılına gelindiğinde İstanbul'da bugünkü Yeşilköy yakınlarında bulunan Ayastefanos Rus Abidesi'nin yıkılması kararlaştırılmış ve bunu da bir filme çekme fikri ortaya çıkmıştır. Bu fikir ile birlikte Avusturya'dan bir film ekibi davet edilmiş daha sonra ise bu filmi bir Türk'ün çekmesi şartı ortaya atılmıştır. Bu iş için de o sıralarda Osmanlı ordusunda görevli olan Fuat Uzkınay uygun görülmüş ve Avusturyalı film ekibi tarafından Fuat Uzkınay'a filmi nasıl çekmesi gerektiği öğretilmiştir. Kısa bir eğitimin ardından, 4 Kasım 1914 günü Fuat Uzkınay tarafından çekilen Ayastefanos'taki Rus Abidesinin Yıkılışı filmi, bir Türk'ün çektiği ilk film olmuştur.Bu gelişme sonrası Enver Paşa'nın direktifleri doğrultusunda Almanya'daki "Ordu Sinema Kolu"'ndan esinlenilerek 1915 yılında Merkez Ordu Sinema Dairesi kurulmuş ve bu kurum, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye sinema tarihinin ilk resmi sinema kurumu olmuştur.

1922 yılına gelindiğinde ise Türkiye'nin ilk özel film şirketi olan Kemal Film, Kemal Seden tarafından İstanbul'da kurulmuştur.

Günümüzde ise Türkiye sineması, ulusal ve uluslararası birçok yapım şirketinin yer aldığı, yılda ortalama 100 filmin üretildiği bir sinema pazarı haline gelmiştir.Türkiye, 2016 verilerine göre Avrupa ülkeleri arasında yerli yapım film üretiminde sekizinci sırada yer almaktadır. Yine aynı verilere göre de seyirci sayısı bakımında yedinci, hasılat bakımından sekizinci sırada yer almaktadır. Ayrıca Türkiye sineması Avrupa genelinde en çok sinema salonu ve perdesi barındıran yedinci ülke konumundadır. Türkiye'deki sadece Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Sinop, Şırnak ve Tunceli illerinde sinema salonu bulunmamaktadır. Bunların dışındaki tüm illerde sinema salonları bulunmaktadır

Alıntı
 

bivatandaş

İnşirah İnşirah İnşirah
Özel üye
3 günlük dünya işte. şan şöhret mal mülk hepsi bir yere kadar. Allah onuda bizide affetsin ne diyelim..
 
Top