• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

ayıpdur kardasum etmeyin ha boyle...

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
Bir dedenin akrabası olan milli egitim müfettiş yardımcısına isyan mektubu.

Niyazicugum. Hani benim küçük torun var ya. Geçen akşam, geturdi ödevini önüme koydi. Bi yandan da aglayi. Zati dertleruni hep bağa açayi .

__Habunlari anliyamadum. O yüzden da yapamadum. Yarin öğretmen beni dövecek diyi...

Dedum ki; Aglama usagum, bunun içun ögretmen adam dövmez. Simdi oni çözeruk.

Ne mümkün Niyazi kardasum: Bi tirenlan, bi otobos ayni istasyondan kalkmislar. Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy.Otobos iki yerde onbeser dakka istirahat vermis. Tiren da bi yerde durmis, 20 dakka su almis. Otobos saatte 60 kilometro gidiymis. Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis. Otobos ise ne vakit sonra oraya varacakmis. Ograstum ograstum yapamadum. Uşak aglayi durduramayruk.... Derken bubasi geldi. O da çözemedi.

Diyrum oğa ki,

__Damat, senun taniduğun tahsilli bi otobos şofori var ise oğa soralum, belki bilur.Yahutta sabah olsun ben usaği şoförler cemiyetine götüreyim. Onlar arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize nasihat verur.

Ha, biz bi yandan da usağa tireni tarif edeyruk görmemiş ki ne bilsun teyyare gibu bişey saniyi zavallucuk.Ne anasi görmis, ne bubasi. Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a giderkene binduydum.

Neysa kardaşum, o gece çok kizdum. Diyeceksun ki niye? Uşak daha incir agacindan duti ayiramayi; mezgiti gosteriyrum, hamsi diyi; efendum, yumurtanun fabrikada yapilduğuni saniyi. Biz gelduk araba yaristuriyruk.

Niyazucugum de bağa hele , otobos saatinda varsa ne olur, geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun?Eger varacagi saat onemliysa, edersun yazihaneye bi telefon, derler sağa otobosun ineceği zamani... Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edeysun?

Yazuk degulmu haçan bu uşakcuklara şarki yok, türki yok, oyun yok dayamuşunuz matamatigi, soraysunuz otobos kacda gidiy, tren kaçta. Ayiptur, gunahtur kardaşum etmeyun ha boyle ...
 
Top