• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ayın Konuğu Aybüke

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Aslında en masum yıllardan yani ilkokul yıllarından bahsetmiştim ama gizliliğe saygımız var tabiki :D

Hiç yurt dışına çıktın mı?
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Hayırlı olsun koltuğun canım. E ee gelmişken sorularımıda sorayim değilmi?

Uğurlu sayın,rengin,giysin varmı varsa neler?
Araba kullanıyormusun?
Giyim tarzın nedir?
Yemek yapmayı severmisin?
En güzel yaptığın yemek nedir?
Ve son soru bir yemek tarifi verirmisin bize(özellikle Ispartadan olursa sana iyi olur)
 

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Hayırlı olsun koltuğun canım. E ee gelmişken sorularımıda sorayim değilmi?

Uğurlu sayın,rengin,giysin varmı varsa neler? renk var mor o da
Araba kullanıyormusun? hayır
Giyim tarzın nedir? spor tarzı giyinirim
Yemek yapmayı severmisin? severim
En güzel yaptığın yemek nedir? karar veremedim :ogozler

Ve son soru bir yemek tarifi verirmisin bize(özellikle Ispartadan olursa sana iyi olur)


Kabune Pilavı tarifi

5466073bcf45af0f3827cd0e.jpg

Isparta'nın yöresel tatlarından Kabune Pilavı tarifi,
Malzemeler:
1 ½ kg dana gerdan eti
2 adet kemik
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tereyağı

Yapılışı:
1 buçuk kilo gerdan eti kemiklerle birlikte haşlanır. Pirinç tuzlu suda ıslatılır. Lokum gibi haşlanan etler didiklenir.1 adet kuru soğan piyazlık doğranır ve 1 çay kaşığı karabiber ve tuzla birlikte ovulup pilavın pişeceği tencereye döşenir. Soğanların üzeri de didiklenen etlerle kaplanır. Pirinçler süzülür ve etin üzerine yerleştirilir. son olarak da 2 su bardağı haşlanmış nohutla pirinçlerin üzeri kaplanır. Et suyu süzülür. 1 bardak et suyu ve 2 bardak da normal sıcak su pilavın üzerine dökülür. 3-4 parça tereyağı eklendikten sonra pilav pişirilir. Pişen pilav ters çevrilerek servis tabağına alınır.

Gerçi bir ispartali olarak bu pilavı pek güzel yaptığım söylenemez
Ama düğünlerin vazgeçilmez yemeğidir
Yanında etli kuru fasulye ,düğün çorbasi ,irmik çorbası yemede yanında yar:alsanadil
 

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
Kabune Pilavı tarifi

5466073bcf45af0f3827cd0e.jpg

Isparta'nın yöresel tatlarından Kabune Pilavı tarifi,
Malzemeler:
1 ½ kg dana gerdan eti
2 adet kemik
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tereyağı

Yapılışı:
1 buçuk kilo gerdan eti kemiklerle birlikte haşlanır. Pirinç tuzlu suda ıslatılır. Lokum gibi haşlanan etler didiklenir.1 adet kuru soğan piyazlık doğranır ve 1 çay kaşığı karabiber ve tuzla birlikte ovulup pilavın pişeceği tencereye döşenir. Soğanların üzeri de didiklenen etlerle kaplanır. Pirinçler süzülür ve etin üzerine yerleştirilir. son olarak da 2 su bardağı haşlanmış nohutla pirinçlerin üzeri kaplanır. Et suyu süzülür. 1 bardak et suyu ve 2 bardak da normal sıcak su pilavın üzerine dökülür. 3-4 parça tereyağı eklendikten sonra pilav pişirilir. Pişen pilav ters çevrilerek servis tabağına alınır.

Gerçi bir ispartali olarak bu pilavı pek güzel yaptığım söylenemez
Ama düğünlerin vazgeçilmez yemeğidir
Yanında etli kuru fasulye ,düğün çorbasi ,irmik çorbası yemede yanında yar:alsanadil
@Çağlayağmur ablanin diger sorularini yanitlamamissin canim.

Ailenden hosnut musun?
Ugrastigin hobin var mi?
 

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
@Çağlayağmur ablanin diger sorularini yanitlamamissin canim.

Ailenden hosnut musun?
Ugrastigin hobin var mi?
Hepsini yanıtladim aslında soruların karşısına yazdım cevapları
Hosnutum evet yuvarlanıp gidiyoruz aile sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz ☺️
Pek hobi sayılmaz sanırım ama ben internet alemini hobi yaptım kendime bu siralar araştırıyorum nerde ne var ne olmuş ne bitmiş falan
 

Top