Hayırlı olsun koltuğun canım. E ee gelmişken sorularımıda sorayim değilmi?
Uğurlu sayın,rengin,giysin varmı varsa neler? renk var mor o da
Araba kullanıyormusun? hayır
Giyim tarzın nedir? spor tarzı giyinirim
Yemek yapmayı severmisin? severim
En güzel yaptığın yemek nedir? karar veremedim
Ve son soru bir yemek tarifi verirmisin bize(özellikle Ispartadan olursa sana iyi olur)
Kabune Pilavı tarifi
Isparta'nın yöresel tatlarından Kabune Pilavı tarifi,
Malzemeler:
1 ½ kg dana gerdan eti
2 adet kemik
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tereyağı
Yapılışı:
1 buçuk kilo gerdan eti kemiklerle birlikte haşlanır. Pirinç tuzlu suda ıslatılır. Lokum gibi haşlanan etler didiklenir.1 adet kuru soğan piyazlık doğranır ve 1 çay kaşığı karabiber ve tuzla birlikte ovulup pilavın pişeceği tencereye döşenir. Soğanların üzeri de didiklenen etlerle kaplanır. Pirinçler süzülür ve etin üzerine yerleştirilir. son olarak da 2 su bardağı haşlanmış nohutla pirinçlerin üzeri kaplanır. Et suyu süzülür. 1 bardak et suyu ve 2 bardak da normal sıcak su pilavın üzerine dökülür. 3-4 parça tereyağı eklendikten sonra pilav pişirilir. Pişen pilav ters çevrilerek servis tabağına alınır.
Gerçi bir ispartali olarak bu pilavı pek güzel yaptığım söylenemez
Ama düğünlerin vazgeçilmez yemeğidir
Yanında etli kuru fasulye ,düğün çorbasi ,irmik çorbası yemede yanında yar