Ayaklanamayız!

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
Biz Türkler hakkımızı aramak için dahi ayaklanamayız, Çünkü birbirimize sahip çıkmayı beceremiyoruz. Kara geçmişimize bakalım; İnandıkları şey için doğru veya yanlış inandıkları şey için halkın emekçinin iyiliğini düsünüp hakkını aramak adına ayaklanan 3 sayfa insanın yasını tutmuş bir milletiz. Halk olarak ayaklarının altındaki sandalyeye tekme vurmuş bir milletiz. İşçisine emekçisine köylüsüne çiftcisine "Al ananıda Git" demek yerine onların haklarını kendilerine dert edinen üniversite öğrencilerinden bahsediyorum, daha 20-26 yaşlarında en deli çağında kara toprağa gönderdiğimiz umutlarımızdan söz ediyorum. Bugün Kenan Evren' in bile şimdi olsa yapmazdım dediği pişmanlığını dile getirdiği katliyamdan bahsediyorum.

Günümüze gelelim; Geçmişten ne ders almısız,
*Neden teröristleri kırmızı halılarla bando mızıkalarla karşılıyoruz?
*Neden Asgari ücret açlık sınırının altında iken işçisinin hayatta kalmasını bekliyor devlet?
*Neden her seçim vakti 4 yılda bir genel af ile teröristleri katilleri tecavüzcüleri salıyorlar?
*Neden Eğitim hakkımızı özgürce kullanamıyoruz. önce öss adı altında sınava tabi tutulup ardından (HARAÇ) harç ödemeleri ile parası olanın okuduğu bir ortamdan geçmek zorundayız?
*Neden Bugün Bir ilkokul mezunuda askeri ücret 600tl ile geçiniyor bir üniversite mezunuda 600 tl ile geçiniyor emeğe yazık değilmi?
*Neden bu ülkede 6 milyon işsiz varken hala Başbakanımız her eve 3 çocuk deyip 2010 nüfus patlaması ile öğünebiliyor?
*Neden bir gündem yaratıp birilerinin özgürlüğünü savunduklarını düsünürken sonunun nerelere dayandığını dayanacağını gözetemiyorlar örnek:Bir türban çıkardılar üniversiteye girme özgürlüğü, memurluğa girme özgürlüğü, meclise girme özgürlüğü derken şimdi ilkokula ya türbanla alırsınız yada okutmam diyen zihniyet ile karşı karşıyayız.
Neden Cumhuriyet Halk Partisinde Şakşaklanarak getirilen teröristlerin avukatına yer veriliyor adı üstünde Cumhuriyet Halk partisi değilmi ? Bu sefer akla terörist ne demek: Vatan haini ülke düsmanı halk düsmanı değilmi sorusu geliyor ki bu sefer Cumhuriyet halk partisi halk düsmanlarını nasıl arasına alıyor sorusu geliyor?
Bu nedenlere itiraz edemez olduk. Öğrenci ödediği ödemek zorunda kaldığı yoksa eğitim hakkının elinden alındığı HARAÇ a itiraz için yürüyüş yapmak istediğinde yada çeşitli konferanslara katılmak istediğinde joplarla, üzerlerine sürülen panzerlerle, biber gazları ile tekme tokat yerlerde sürüklenerek sanki adi bir suç işlemiş toplumun dışladığı bir insan muamalesi görürken,
Diğer tarafda şehire inen teröristler ambulans yakıyor, belediye otobüsü yakıyor, itfaiye yakıyor, çevredeki araçları yakıyor dükkan taşlıyor insanların can güvenliğini tehdit ediyor ama hiç bir polis müdahalesine tabi tutulmuyor?
Mersin de bir pkk eyleminde bir yaşlı amcam daha fazla dayanamayıp Türk Bayrağını elinde salladığı için linç ediliyordu öğrencileri joplayan değerli polis teşkilatımız neredeydi? Mersin teröristlerin memleketimi ? ki kimse sesini çıkartmadı?
Mısır tunus 30 yıl sonrada olsa en azından şimdi hakkını aramayı biliyor ama bu Türkiye de olsa kimse kimseye sahip çıkmayacağı için başarılı bir sonuca ulaşılamaz.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Yazı içeriği sanki ayaklanmamanın kötü birşey olduğu fikrinden yola çıkılarak yazılmış gibi. Tarihimiz gerektiğinde nasıl tepki gösterdiğimizi gösteren örneklerle dolu. ve adı geçen ülkelere en küçük şekilde benzemiyoruz biz...
 

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
Yazı içeriği sanki ayaklanmamanın kötü birşey olduğu fikrinden yola çıkılarak yazılmış gibi. Tarihimiz gerektiğinde nasıl tepki gösterdiğimizi gösteren örneklerle dolu. ve adı geçen ülkelere en küçük şekilde benzemiyoruz biz...

birlik ve bütünlüğün bozulduğu bir gerçek, darbelerdeki halkın istikrarsız korkak geri çekilmeleri ilede pekiştirilip şuan Türk bayrağını ayaklar altına alıp çiğnediklerindede pkklılar bir parti kurup meclise girdiğindede hiç kimse çıkıpta bizim oğullar şehit düsüyor siz katilleri TBMM ye alıyorsunuz dememiştir.
 

aslıhan35

Katılımcı
çarpıtmışsın..ayrıca mersinde pkknn batı şubesi oldugu gerçeğini ynsınamz bi gerçktr.(olmayanları tenzii edioruz tabikii)
polislere gelince polis bi emir kulduur yap dnileni yapar. yargılaman gereken birileri varsa başını daha yükseğe kaldır amire emri kim verio gibi;)
şehtler konusunda da ciddi tepkiler verilmiştr canı yann insanlar tarafından, belki mhp dışında senn istedğin anlamda tepkiler olmamıştr tabi de:Dbu yinede senn tabiirnle hiç kimse sesini çıkartmıyor durumu yok ortada..
 

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
çarpıtmışsın..ayrıca mersinde pkknn batı şubesi oldugu gerçeğini ynsınamz bi gerçktr.(olmayanları tenzii edioruz tabikii)
polislere gelince polis bi emir kulduur yap dnileni yapar. yargılaman gereken birileri varsa başını daha yükseğe kaldır amire emri kim verio gibi;)
şehtler konusunda da ciddi tepkiler verilmiştr canı yann insanlar tarafından, belki mhp dışında senn istedğin anlamda tepkiler olmamıştr tabi de:Dbu yinede senn tabiirnle hiç kimse sesini çıkartmıyor durumu yok ortada..

gösterilen tepkilere örnek verebilirmisin :) Al ananıda git dendiğinde çiftçilermi ayaklandı Asgari ücret açlık sınırınında altına düstüğünde işçilermi ayaklandı burası afrika değil diye yada kapatılan tekel işçileri ayaklandıda ne kazandı kimler umursadı o soğukta sabahlamalarını? Mersin tarihi hakkında bilgini zayıf buldum 70 li yıllardan sonra kürtlerin akın ettiği ama ondan önce Türklerle dolu bir balıkçı kasabasıdır. Kürtlerin batı şubesi ilan eden sadece kürtlerdir :) ki bu bile haklı çıkartmaz sokaklarda terör sloganları atmayı ve onlara mani olmamayı. şehitlere verilen tepkiler sence yeterlimi? Hrand dinke daha fazla tepki gösterildiği bir gerçek. Başbakana oğullarının askerlik belgelerini soran halk gördünmü? kelleler diye tabir ettiğinde şehit anneleri sen o kelle dediğin şehitlere kurban ol diyebildilermi her yıl kaybettiğimiz şehitlere karsı sürekli terör afları çıktığında suan aponun 5 yıldızlı otel zannetiği hücresinde konforu gündeme taşınıp ev hapsimi versek dendiğinde şehit aileleri tepki gösterdimi?
Bunlar benim görüşüm ve bir sindirilme susturulma görüyorum. Çatlak seslerde hep ergenekoncu çıkıyor her ne hikmetse...
 

aslıhan35

Katılımcı
elbette gündemi biraz karıştır gazi ve şehit yakınlarınn madalya,plaket vb.nesneleri yerlere çarptıgı günleri hatrlamakta zorlanmayacaksındır;)amaa tabii senn tepki anlayışına göree topyekün ayaklanma olması gerekio ülkedee ama maleseff hiç bi aklı selim insan bunu yapmayacaktır.çirfçileri,tekel işçilerini,tayybn ogullarını örnek vermişsin katılıorum daa sen bu kadar duyarlı gündeme karşı bu kadar ilgili birey olarak ne yaptın sormak istiorum?buraya yazarsınn kii;herkes klavyee başındaa birileri hakkında ağız dolusu küfredebilir,saygısızlık yapabilir,hak arayabilir ,hesp sorabilir..sen gerekli mercilere ne kadar ulaştın?sen bu konularla bu ilgili ve rahatsızsın daaa hangi bakana bu konuyla ilgili ufak bi girişimde bulundun sormak istiorum..
bi sindirilme bi susturulma görüomuşsun yaaa ben senn fotonu da msnden biliorum ama hiç bi haber kanalında seni göremedimm klvye başındaa atıp tutman dışındaa.lafla değil icraatla gelsn bu insanlar.etrafımdaki herkes ülkeyi kurtarıo ama ne hikmetsee icraata gelince tık yok:D
hrant dink'e gelincee bu ülkenn bu adamla ne alıp veremedğini var o da ayrı bi konu."kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlandırmak hastalıktır. kimliğini yaşatman için sana bir düşman gerekiyorsa, senin kimliğin hastalıklıdır"
demiş bir insandır hrant dink.oturup bunn tartışmasını da yapmıycam burada..söyledği cümleden sen kendine pay çıkart ne durumdayız nasıl düşünüyoruz.nereye gidiyoruz diye?
 

aslıhan35

Katılımcı
bak mersni unuttumm bu aradaa:Dmersn tarihi,kültürel konumu beni ilgilendirmio.bilinen bi gereçği dile getrdim.yoldan çevirelim 10 kişiyi 7'si aynı cevabı verecektr.batı şubesi gerçği değişmez ,değişmeyecektr..
polislerle ilgilide atıp tutmaa ailemde bi sürü var polis varr ne şartlarda çalıştıklarını bizzat görüorumm.yok efendimmm öğrenciyi dövmüş,pkklıya bişey yapmamış ordan tepki gösteren adama sldırmış..bunlar üstlerinn emirnde çalışan alt kademe insanlar..emir neysee yapmak zorundalar sorgulamalarına izin verilmio..hesp sorman gereken baştakilerdir.emir kim ,ne için verdi diyee;)önce öğren sonraa yargılaa;)
 

Mavi Gül

ѕση_¢ıqℓıк
Özel üye
Polislerin devletin özel korumaları yada paralı askerleri olduğu sonucunamı çıkmalıyız senin bu sözünle kural herkez için aynı değil izinsiz gösterilerde polis emir aldığı hükümetin insiyatifini önde tutuyor buda bir gerçek. o öğrenci ile pkk örneğinde bunun altını çizmek istedim bende izinsiz gösteri ise her ikiside izinsiz gösteri biri yerlerde süründürülürken diğeri sessizce izleniyor dedim.
Bir kişinin tepkisi hiç bir şeyi değiştirmez değiştirmiyorda ergenekondan tutuklanan isimlerde bir tane akp sever varmı çatlak sesler susturulmus. biz kaç kişiyiz dedi diyenler hepsi ergenekoncu çıktı ne tesadüfse. Bir iki kişi çatlak sesden öte gidemiyor malesef. Mersin için kürtlerin batı subesi demişsin ama istanbulda antalyada ve hatta izmirde de istenmedikleri kadar çoklar göç önü alınamamış malesef zamanında
 
Top