Ayak Mantarı ve Ayak Tırnağı Mantarı Nasıl Önlenir?

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Ayak ve ayak tırnağı mantarını önlemek için özellikle ayakkabı giydiğiniz zamanlar günlük hijyene çok önem vermelisiniz.

Kamuya açık duşlarda dikkatli olun:
Spor kulüpleri, spor salonları, havuzlar, kamp alanları, vs. gibi mekanlar çok yoğun kamuya açık duşlara sahiptir. Bu gibi alanlarda yüksek nem nedeniyle ayaklarınızda ve ayak tırnaklarınızda mantar kapma riski daha yüksek olur. Bu nedenle duş ayakkabısı giymeniz ve eve vardığınızda ayaklarınızı iyice yıkamanız önemlidir.
Ayaklarınızı her zaman iyi kurutun: Nem ve ısı ayak ve ayak tırnağı mantarı riskini arttıran iki unsurdur. Ayağınızı her yıkadığınızda onları ayrıca çok iyi kurulamanız (özellikle parmak aralarını) çok önemlidir. Ayrıca özellikle aşırı terleme durumunda ayaklarınızı daha sık kurulamanız önerilir.
Hidrasyon: Yazın ayağınızın cildi diğer iklimlere göre daha fazla sorunla karşılaşır. Ayağınızda çatlakların oluşumunu önlemek için her gün bolca su içmeniz ve ayaklarınıza nemlendirici ayak kremi sürmeniz gerekir.
Talk pudrası: Ayak tırnağı mantarını önlemek için ayağınızın yanı sıra ayakkabınızın içerisine de talk pudrası uygulayabilirsiniz. Aşırı terleme sorunu olan kişilerin terlemeyi önleyici bir pudra seçmeleri önemlidir.
Ayakkabılar: Mantar oluşumunu önlemek için ayakkabılarınızın yeterli havalandırmaya sahip olması gerekir. Böylece ayaklarınızın nefes almasına izin verirsiniz.
Ayaklarınız için ayrı bir havlu kullanın: Bu, ayaklarınızın günlük temizliği açısından oldukça önemlidir. Sadece sizin ve sadece ayaklarınız için kullanacağınız ayrı bir havlunun olması gerekir. Bunu kullandıktan sonra bunun havayla kurumasına izin verirseniz üzerinde mantarların yayılmasına de engel olmuş olursunuz.
 
Top