Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Ay çöreği tarifi,
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Gül 34" data-source="post: 1005638" data-attributes="member: 124561"><p><h3>[ATTACH=full]79059[/ATTACH]</h3><h3></h3><h3>Ay çöreği tarifi, nasıl yapılır?</h3><h3>Pasta işlerine hayır diyemeyenler, çeşit çeşit pasta işleriyle kendilerini mutlu etmek isteyenler için nefis bir tarif hazırladık bu tarif tam da size göre! Peki ay çöreği nasıl yapılır? İşte ay çöreği tarifi</h3><p></p><p></p><p>Pastaneye gidince gözü dönenler, türlü türlü pasta işlerine asla hayır diyemeyenler için ay Çöreği<strong> tarifi</strong> ile karşınızdayız. İçerisine kuru üzüm tanesi, tarçın gibi malzemeler koyarak mutfağınızı mis gibi kokuları yayabilirsiniz.</p><p></p><p><strong>Ay çöreği malzemeler:</strong></p><p><strong>Hamuru için:</strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">50 gram tereyağı</li> <li data-xf-list-type="ul">3 yemek kaşığı toz şeker</li> <li data-xf-list-type="ul">3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı</li> <li data-xf-list-type="ul">3 yemek kaşığı süt</li> <li data-xf-list-type="ul">1 adet yumurta sarısı</li> <li data-xf-list-type="ul">Yarım tatlı kaşığı kuru maya</li> <li data-xf-list-type="ul">1,5 su bardağı un</li> </ul><p><strong>İç harcı için:</strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">3 dilim kakaolu kek</li> <li data-xf-list-type="ul">1 tatlı kaşığı kakao</li> <li data-xf-list-type="ul">1 yemek kaşığı toz şeker</li> <li data-xf-list-type="ul">1 adet rendelenmiş limon kabuğu</li> <li data-xf-list-type="ul">Yarım çay bardağı kuru üzüm</li> <li data-xf-list-type="ul">Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık içi</li> <li data-xf-list-type="ul">¼ çay kaşığı tarçın</li> <li data-xf-list-type="ul">2 yemek kaşığı süt</li> </ul><p><strong>Üzeri için:</strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">1 adet yumurta sarısı</li> <li data-xf-list-type="ul">1 yemek kaşığı pekmez</li> <li data-xf-list-type="ul">2 yemek kaşığı Antep fıstığı</li> <li data-xf-list-type="ul">1 tatlı kaşığı susam</li> </ul><p><strong>Ay çöreği yapılışı:</strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">Kuru mayayı oda sıcaklığında tuttuğunuz sütle birlikte karıştırın.</li> <li data-xf-list-type="ul">Mayanın aktif hale geçmesini bir süre bekleyelim.</li> <li data-xf-list-type="ul">Oda sıcaklığında tuttuğumuz tereyağını karıştırma kabı içerisine alalım.</li> <li data-xf-list-type="ul">Toz şekerle özleşene kadar karıştıralım.</li> <li data-xf-list-type="ul">Yumurta sarısı, Ayçiçek yağı ve maya karışımını ekleyip karıştırma işlemine devam edin.</li> <li data-xf-list-type="ul">Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyelim.</li> <li data-xf-list-type="ul">Kıvam alan ve topladığınız hamuru 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.</li> <li data-xf-list-type="ul">Ay çöreğinin iç harcını ufak parçalar halinde hazırlayın.</li> <li data-xf-list-type="ul">Sütle ıslattıktan sonra toz şeker, kakao, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın.</li> <li data-xf-list-type="ul">Hazırladığınız çörek hamurundan yumurta büyüklüğünde hazırlayın.</li> <li data-xf-list-type="ul">Hamurları hafifçe unlanmış düz bir zemin üzerine koyun. Uzunlamasına açın.</li> <li data-xf-list-type="ul">Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin.</li> <li data-xf-list-type="ul">Hamuru kenar kısımlarını ortaya doğru alıp rulo şeklinde sarın.</li> <li data-xf-list-type="ul">Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay şekli verin.</li> <li data-xf-list-type="ul">Üst kısmına pekmez ilavesiyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalın ters kısmıyla yol şeklinde desenler verin.</li> <li data-xf-list-type="ul">Sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine diziyoruz.</li> <li data-xf-list-type="ul">Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarıp hafif bir şekilde kabarana kadar pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.</li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gül 34, post: 1005638, member: 124561"] [HEADING=2][ATTACH type="full"]79059[/ATTACH][/HEADING] [HEADING=2][/HEADING] [HEADING=2]Ay çöreği tarifi, nasıl yapılır?[/HEADING] [HEADING=2]Pasta işlerine hayır diyemeyenler, çeşit çeşit pasta işleriyle kendilerini mutlu etmek isteyenler için nefis bir tarif hazırladık bu tarif tam da size göre! Peki ay çöreği nasıl yapılır? İşte ay çöreği tarifi[/HEADING] Pastaneye gidince gözü dönenler, türlü türlü pasta işlerine asla hayır diyemeyenler için ay Çöreği[B] tarifi[/B] ile karşınızdayız. İçerisine kuru üzüm tanesi, tarçın gibi malzemeler koyarak mutfağınızı mis gibi kokuları yayabilirsiniz. [B]Ay çöreği malzemeler: Hamuru için:[/B] [LIST] [*]50 gram tereyağı [*]3 yemek kaşığı toz şeker [*]3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı [*]3 yemek kaşığı süt [*]1 adet yumurta sarısı [*]Yarım tatlı kaşığı kuru maya [*]1,5 su bardağı un [/LIST] [B]İç harcı için:[/B] [LIST] [*]3 dilim kakaolu kek [*]1 tatlı kaşığı kakao [*]1 yemek kaşığı toz şeker [*]1 adet rendelenmiş limon kabuğu [*]Yarım çay bardağı kuru üzüm [*]Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık içi [*]¼ çay kaşığı tarçın [*]2 yemek kaşığı süt [/LIST] [B]Üzeri için:[/B] [LIST] [*]1 adet yumurta sarısı [*]1 yemek kaşığı pekmez [*]2 yemek kaşığı Antep fıstığı [*]1 tatlı kaşığı susam [/LIST] [B]Ay çöreği yapılışı:[/B] [LIST] [*]Kuru mayayı oda sıcaklığında tuttuğunuz sütle birlikte karıştırın. [*]Mayanın aktif hale geçmesini bir süre bekleyelim. [*]Oda sıcaklığında tuttuğumuz tereyağını karıştırma kabı içerisine alalım. [*]Toz şekerle özleşene kadar karıştıralım. [*]Yumurta sarısı, Ayçiçek yağı ve maya karışımını ekleyip karıştırma işlemine devam edin. [*]Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyelim. [*]Kıvam alan ve topladığınız hamuru 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. [*]Ay çöreğinin iç harcını ufak parçalar halinde hazırlayın. [*]Sütle ıslattıktan sonra toz şeker, kakao, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın. [*]Hazırladığınız çörek hamurundan yumurta büyüklüğünde hazırlayın. [*]Hamurları hafifçe unlanmış düz bir zemin üzerine koyun. Uzunlamasına açın. [*]Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin. [*]Hamuru kenar kısımlarını ortaya doğru alıp rulo şeklinde sarın. [*]Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay şekli verin. [*]Üst kısmına pekmez ilavesiyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalın ters kısmıyla yol şeklinde desenler verin. [*]Sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine diziyoruz. [*]Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarıp hafif bir şekilde kabarana kadar pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın. [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Ay çöreği tarifi,
Top