• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Avusturya Yemekleri - Dünya Mutfağı

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Avusturya Yemekleri - Dünya Mutfağı

Avusturya Tatlısı

  • 4 Adet Yumurta
  • 225 Gr. Eritilmiş Margarin
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su

Margarini eritelim ve yumurtalarla birlikte iyice çırpalım. Şekeri ve Hindistan cevizini ilave edip çırpmaya devam edelim. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice çırptığımız karışımı fırın tepsisine boşaltalım ve kek gibi pişirelim.
Şerbeti hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbeti fırından çıkardığımız tatlı henüz sıcakken ilave edelim. Daha sonra üzerine bir su bardağı sıcak süt ekleyip isteğe göre hindistancevizi ile süsleyerek servis edelim.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
ELMALI STRÜDEL (VİYANA)

Kullanılacak malzeme.
Hamuru için:

300 gram un,
20 gram toz şekeri,
100 gram tereyağı,
1 yumurta,
1 çimdik tuz.
İçine koymak için:
1/2 kilo kokulu herhangi bir cins elma,
100 gram sultanî üzüm
50 gram ceviz içi,
2 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu,
1 limon,
1 tatlı kaşığı tarçın,
150 gram toz şekeri,
1 yumurta,

Yapımı: Fırın tepsisini yağlayıp unlamalı ve bir kenara bırakmalı. Unu hamur mermerine koyup üstüne yumurtayı, toz şekerini. tereyağını ve bir çimdik tuzu katıp bunları iyice yoğurmalı. Hamur oldukça yumuşak bir kıvama gelince bunu yuvarlayıp bir yağ kâğıdına sarmalı ve buzdolabına kaldırıp burada bir saat kadar dinlendirmeli.
Üzümleri temizlemeli. Ceviz içlerini makineden bir defa geçirerek kıymalı. Elmaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkarmalı ve dilim dilim doğramalı. Elma dilimlerini bir porselen kâseye koymalı, bunların üstünü 150 gram toz şekeriyle örtmeli. Limon kabuğunun sadece sarısını rendeleyip şekerin üstüne serpmeli. Bunun üstüne tarçını ve kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli. Kıyılmış ceviz içiyle üzümleri de kattıktan sonra karışımı iyice karıştırmalı. Hamur topağını buzdolabından çıkarıp üstündeki kâğıdı açmalı ve hamuru hafifçe unlanmış mermerin üstüne koymalı. Una bulanmış merdaneyle açmalı. Sonra oklavayı almalı ve altına konacak bir gazeteyi okuyacak kadar ince oluncaya kadar hamur yaprağını açmalı (Hamur yaprağını yani yufkayı mümkün olduğu kadar dikdörtgen biçiminde açmalı). Küçük bir kabın içinde yumurtayı hafifçe çırpmalı ve bir fırçayla bu yumurtayı hamurun dört bir kenarına sürmeli. Kâsedeki elmalı karışımı hamur yaprağının üstüne yaymalı. Sonra bunu yuvarlayarak bir salam gibi sarmalı, iki ucunu sıkarak hamuru yapıştırmalı (Böylece elmalı için taşmasını önlemeli).
Kalan çırpılmış yumurtayı elmalı strüdelin üstüne bir fırçayla veya tüyle sürdükten sonra bunu iki spatula veya börek küreğinin yardımıyle fırın tepsisine yerleştirmeli.
Tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli ve elmalı strüdeli burada bir saat kadar pişirmeli.
Strüdel pişince tepsiyi fırından çıkarmalı ve bir - iki dakika kadar olduğu gibi bırakmalı. Sonra bunu bir at nalı biçiminda İki ucunu kıvırmalı. Strüdel iyice soğuduktan sonra gene iki börek küreğinin yardı., mıyb tepsiden kaldırıp servis tabağına yerleştirmeli ve^böylece servis yapmalı, isteyenler elmalı strüdelin üstüne de bir miktar pudra şekeri serptikten sonra strüdelin üstünü veya servis tabağının çevresini meyva şekerlemeleriyle süsleyebilirler.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Viyana Usulü Schnitzel

4 parça biftek
4 çorba kaşığı un
175 gr ufalanmış ekmek kırıntısı
2 yumurta
100 gr tereyağ
tuz

Etlerin iki tarafına da tuz serpin daha sonra bir kaba un ve tuz karıştırıp koyun. İkinci kaba çırpılmış yumurta ve üçüncü kaba da ekmek kırıntılarını koyun büyük bir tavada tereyağını eritin. Biftekleri sırasıyla ilk önce una sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızartın. Etlerin üstü kahverengileşince ateşten alıp servis yapın.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Linz Turtası

1+3/5 su bardağı un
300 gr tereyağı
4/5 su bardağı tozşeker
200 gr badem içi
250 gr ahududu veya frenküzümü marmelatı
2 yumurta
1 limon (veya portakal)
1 tutam tarçın
1 tutam tuz.

Yassı ve alçak kenarlı turta kalıbı yağlandıktan sonra unlanır. Büyük bir porselen veya cam kâseye tozşeker, üzerine de yumuşatılmış tereyağı konur. 1 yumurta ile 1 yumurtanın sarısı ve bir tutam tuz ilave edilerek malzeme birbirine yedirilinceye kadar tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Kaynar suda ıslatılıp yumuşatıldıktan sonra kabuğu çıkarılmış ve havanda dövülmüş (veya makinede çekilmiş) bademin yarısı katılır ve iyice karıştırılır. Hamur yoğurma mermerine 1 3/5 su bardağı elenmiş un boşaltılır, üzerine tarçın ile rendelenmiş limon veya portakal kabuğu serpiştirilir. Kâsedeki karışım unun ortasına boşaltılır ve unla karıştırarak iyice yoğurulur. Hamur, kıvamını bulunca yuvarlanıp yağlı kâğıda sarılır ve buzdolabında 40-50 dakika dinlendirilir. Hamur dinlendirildikten sonra, buzdolabından alınıp hamur mermerinin üzerine yayılır. Üçte ikisi ayrılıp merdaneyle açılır (hamur 2-3 mm incelikte ve kalıbın dibi ile kenarlarını kaplayacak büyüklükte açılmalıdır). Açılan yufka kalıbın yanlarını da kaplayacak şekilde düzgün yerleştirilir. Üzerine limon suyu veya portakal suyuyla karıştırılmış marmelat dökülüp yayılır. Marmelatın üzerine ayrılmış olan badem serpilir. Kalan hamur da merdaneyle açılır ve uzun, yuvarlak gibi çeşitli şekillerde kesilip marmelatın üzerine resimde görüldüğü biçimde yerleştirilir. Kalıbın kenarındaki hamur da marmelatın üzerine doğru kıvrılır ve kalıp kızgın fırına (200°C) sürülür. Kalıp firma konduktan sonra fırının sıcaklığı azaltılır (180°C) ve turta 40-45 dakika kadar pişirilir. Turta pişince, fırından alınıp bıçakla yapışık olan kenarları ayrılır ve 1-2 dakika dinlendirilir. Kalıp sağa, sola sallanarak, dibinin de yapışık olmaması sağlanır ve 1-2 dakika daha dinlendirildikten sonra, baş aşağı edilerek büyükçe bir tabağa alınır ve hemen baş aşağı edilerek süslü kısmı üste gelecek şekilde turta servis tabağına yerleştirilir. İyice soğuduktan sonra servis yapılır.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
BADEMLİ STRUDEL

300 gr. un
1 tutam tuz
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 bardak sıcak su
250 gr. badem
75 gr. pudra şekeri
2 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
250 gr. krem şanti
50 gr. margarin
Biraz süt

Elenmiş unu biraz tuz, yumurta, zeytinyağı ve su ile iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine temiz bir bez örttükten sonra, yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Bu arada bademi çekin. Sonra pudra şekeri, vanilya ve tarçın ile karıştırın. Margarini eritin. Hamuru unlanmış olan tezgahta açın. Sonra unlanmış olan büyük bir bez üzerine alın ve elinizle kağıt kadar ince olması için hamuru çekiştirin, bastırın. Üzerine eritmiş olduğunuz margarinden sürün. Hamurun 1/3 kısmına krem şanti, bademli karışımı bütün hamura dağıtın. Sonra bezi krem şanti olan taraftan kaldırın ve hamuru dikkatlice rulo yapın ve kenarlarını kapatın. Yağlanmış olan tepsiye yerleştirin. Üzerine süt sürüp kızdırılmış olan fırında 35 dakika pişirin.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Avusturya Usulü Fırında Et

25 gr. tereyağı
1 soğan
2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi
50 gr. mantar
Biraz maydanoz, dereotu,
Tuz
Karabiber
1 yumurta
4 parça biftek
25 gr. tuz ve karabiber katılmış un
25 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 bardak et suyu
1 defne yaprağı
1 kutu yoğurt
1 soğan
1 domates
1 salatalık

Fırını önceden orta hararete ayarlayın. Bir yumurtayı kırıp tereyağı, doğranmış 1 soğan, ekmek içi, kıyılmış mantar, maydanoz, dereotu, tuz ve karabiberle iyice karıştırın. Bu karışımı büyük boyda hazırlanmış bifteklerin üzerine yayıp rulo yapın ve iki yanını kürdanlarla tutturup una bulayın. Tereyağı ve zeytinyağını kızartma tenceresine koyup kızdırın. Una bulanmış etleri iyice kızartın. Sonra salça, et suyu ve defne yaprağını ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Yavaş ateşte 30 dakika pişirin. Daha sonra etleri bir güvece yerleştirip fırının orta gözünde 1-1,5 saat pişirin. Servis tabağına yerleştirin.
Kızartma tenceresindeki salçalı sosa yoğurt ilave edip karıştırın ve hafif ateşte bir kaç dakika tutun. Sosu etlerin üstüne döküp dilimlenmiş soğan, salatalık ve domateslerden hazırlanmış salata ile birlikte servis yapın.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
AVUSTURYA USULÜ MEYVALI GÜVEÇ

8 adet kuzu pirzolası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
1 adet soyulmuş ve doğranmış soğan
1 çorba kaşığı bal
1/2 çay kaşığı kuru hardal
1 adet doğranmış elma
1 küçük parça kök zencefil
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı mısır nişastası
Tuz
Karabiber
Süsleme için:
1 adet dilimlenmiş elma
1 çorba kaşığı limon suyu

Pirzolaların iki tarafını da kahverengi olana dek kızartın. Yağını alın. Yağı güveçte ısıtın, sarmısak ve soğanı ilave edip 3-4 dakika hafif ateşte pişirin. Bal ve hardalı ilave edin. Karışımı ocaktan alın ve pirzolayı bal, soğan karışımına bulayın. Bunları güvece yerleştirin. Elma, zencefil ve kuru üzüm katın. Tavuk suyunu mısır nişastası ile karıştırın. Baharatını koyun ve kaynatıp pirzolanın üzerine dökün. Fırında 30 dakika pişirin. Çıkarınca tekrar baharını ilave edin. Limon suyuna batırılmış elma dilimleri ile süsleyin.
 
Top