• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Ateş düşürücüler alerji yapabilir!

~meLek~

GalataSaray'ım
Araştırmada ayrıca bu çocukların aynı zamanda rino-konjonktüvit ve egzema gibi alerjik hastalıklara yakalanma risklerinin de arttığı bulgusuna ulaşıldı.
Sağlık Araştırmaları Sitesi’nde yer alan araştırmaya göre, yaşamın ilk yılında ateş düşürücü olarak kullanılan asetominofen etken maddeli ilaçların astım gelişimi riskini arttırabileceği belirtildi. Araştırma bulguları 31 ülkeden 205 bin 487 çocuktan elde edildi.
Araştırmacılar yaşamın ilk yılında asetominofen içeren ateş düşürücüleri kullanan çocukların 6-7 yaşlarına geldiklerinde astım olma olasılıklarının yüzde 46 oranında arttığını buldular. Araştırmanın sonucunda bu çocukların aynı zamanda rino-konjonktüvit ve egzema gibi alerjik hastalıklara yakalanma risklerinin de arttığı bulgusuna ulaşıldı. Araştırma sonuçlarına göre, asetominofen içeren ateş düşürücü ilaçların çocuklarda sadece yüksek ateş durumunda kullanılması gerektiğini kaydedildi. Acetominofen içeren ilaçların dünya genelinde ateş düşürücü olarak tercih edildiğini belirtilerek, bu ilacın gereksiz kullanımı konusunda uyarıda bulunuldu.
 
Top