Fenerbahçe "Atatürk'ün Takımı İle Oynayacağız"

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
"Atatürk'ün takımı ile oynayacağız"
İspanyol basını, Celta de Vigo'nun UEFA Kupası'nda Fenerbahçe ile aynı guruba duşmesini ilginç başlıklarla okuyucularına duyurdu. Fenerbahçe için "Atatürk'ün takımı ile oynayacağız" şeklinde başlık atan La Voz de Vigo gazetesi, sarı lacivertli takım ile ölüm gurubuna düştüklerini yazdı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Ağustos günü Galatasaray ile oynanan ve 3-3 berabere kalınan bir maçta üç Galatasaraylı ve iki Fenerbahçeli taraftarın konuşmasına şahit olarak, "Şimdi biz de 3-3 berabere olduk. Çünkü ben de Fenerbahçeliyim" demesini delil gösteren La Voz gazetesi, "Atatürk de Fenerbahçeliydi. Celta, Türkiye'nin ve Türklerin en büyük takımı ile karşı karşıya geliyor" yorumunda bulundu. Celta de Vigo'nun resmi internet sitesi ve taraftar siteleri de, Atatürk'ün Fenerbahçeli olmasına geniş yer verdi. Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübü'nü bizzat ziyaret edip, hatıra defterini imzaladığını yazan siteler, "Türkiye'nin, tarihi en onurlu takımlarından biri ile karşı karşıya geleceğiz" başlıklarını kullandılar.

Ispanyol EFE Ajansı'na konuşan Celta de Vigo'nun teknik direktörü Fernando Basquez ise, Fenerbahçe ile kendi evinde oynayacak olmalarından son derece memnun olduğunu söyledi. UEFA'daki gruplar içinde en zorlu karşılaşmaların kendi gruplarında oynanacağına dikkat çeken İspanyol hoca, Celta'nın en iyi avantajının Fenerbahçe ile İspanya'da oynamak olduğunu belirtti. İstanbul cehennemini daha önce de yaşadığını kaydeden Basquez, Türk seyircisi önünde oynamamanın tüm takımlar için büyük avantaj olduğunu ifade etti.
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
Anadolu insanı, Mehmedimiz,
İnönü’de, Sakarya’da, Kocatepe’de düşman kurşunu altında şehit olurken,
Ayağına giyecek çarık bulamayıp, çorabının üzerine çaput bağlarken,
Tek öğünlük tayınla ayakta durmaya çalışıp, açlığını bastırmak için mısır koçanı yerken, hiç duymadığı, hiç izlemediği, hiç bilmediği, bir oyun olan futbolda alınan galibiyetleri nasıl sevinçle karşılar, diye soruyor.

Böylesine mantık dışı yalanları yüzünüz kızarmadan nasıl yazabildiğinize şaşırıyor.

Vatan uğruna can vermiş şehitlerimizin ruhlarından, fanatizm uğruna uydurduğunuz bu saçmalıklar için biz af diliyoruz.

İşgal kuvvetleriyle futbol maçı yapmayı, tarihinin övünülecek bir sayfası olarak gösteren, dünya üzerinde başka bir kulüp örneği gösterebilir misiniz diye soruyoruz.


Madem bu maçlar cephedeki askerin moralini yükseltmek amacıyla yapılıyordu, Milli Mücadelenin tamamlandığı ve Türk ordularının İzmir’e girdiği 9 Eylül 1922 tarihinden tam 9 ay 20 gün sonra İngiliz İşgal kuvvetleri komutanı Harrington adına düzenlenen kupaya hangi gerekçeyle iştirak edildiğini sorguluyoruz.
Milli mücadelenin zaferle sonuçlanması, sizlerin İşgal kuvvetleriyle futbol oynama gerekçesi olarak iddia ettiğiniz gibi ‘’halkın moralini yükseltip, ulusun kırılan onurunu bir nebze de olsun onarmakta’’ yeterli olamamış mıydı? İngilizlerle yapılan maçlara ve onların onuruna verilen çay partilerine bu yüzden mi devam edildi?


Milli Mücadele zaferle sonuçlanıp, saltanat kaldırılırken, Ankara’da Büyük Millet Meclisi tarafından çok yakında kurulacak Türk devletinin temelleri oluşturulmaya çalışılırken, Gazi Mustafa Kemal Anadolu’yu karış karış dolaşıp, birbiri ardına gerçekleştireceği devrimlerin temellerini atarken, İsmet Paşa Lousanne’da tam bağımsızlık için ter dökerken, Yıllardır o cepheden bu cepheye sürüklenmiş Anadolu insanı yaralarını sarmaya çalışırken, bu zaman zarfında, son halife Abdülmecid’in oğlu şehzade Ömer Faruk’u hala başkanlık makamında tutmakta olan Fenerbahçe futbol takımının İngiliz İşgal kuvvetleri askerleriyle tam 19 kez karşılaşmış olması da mı ‘’ aslında milli taarruzdaki şahlanışımızın provası yapılıyordu’’ gerekçesiyle açıklanıyor, merak ediyoruz?
Ezeli rakip Galatasaray’la 50. maç rekabetteki 21. yıl sonunda oynanırken, ilk kez Cumhuriyet’in ilanından sonra karşılaşılan bir diğer ezeli rakip Beşiktaş’a karşı ancak 17 sene sonra 50. maça çıkılırken, işgal kuvvetleriyle 3.5 yılda 50 kez karşılaşmış olmak oldukça ilginç bir istatistik diyoruz.
Fenerbahçe takımının İşgal kuvvetlerine karşı son maçını 30 Ekim 1923’de oynadığının altını çiziyor, bu maçtan sadece 6 gün sonra Refet paşa komutasındaki Türk birliklerinin sevinç gözyaşları arasında İstanbul’a girmesini yüreklerimiz kabararak hatırlıyor, daha fazla bir şey de söylememek için dilimizi tutuyoruz.

NE FENER , NE BEŞİKTAŞ NEDE GALATASARAY ATATÜRK ' ÜN TAKIMI OLAMAZLAR.

BİRİLERİ DİNİMİZİ BİRİLERİ BAYRAĞIMIZI BİRİLERİ ATATÜRKÜMÜZÜ
İSTEDİKLERİ GİBİ ANLAYAMAZ ALGILAYAMAZ.
BUNLAR BU ÜLKENİN TEMEL TAŞLARIDIR VE SİYASETE HANGİ ŞEKİL VE ŞARTTA OLURSA OLSUN ALET EDİLEMEZLER.
 

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
bıyıklı her açtığım konuya bi neden bulmaya mecburmusun veya, senin uğraşıcak başka bir konu'n yokmu...

Bıyıklı ngomess' tanımaz bilmez. Yalnız yanlışlıklara da hele Türk tarihi ile ilgili ise bu yanlışlık tahamül edemez. Müdahale eder.

Kardeş Şahsın la bir ilgisi yok.çalışmana devam. İyi çalışıyorsun.
 

Defne

Usta
Bıyıklı kardeşimize katılıyorum.elbetteki kurtuluş savaşında silah kaçırılması ve nakliyatında yer almışlardır.Ancak bunu o devirde yapan çok kimse vardır.Bu
futbol sevgisi Atatürk ve silah arkadaşlarının vede diğer askerlerinin yaptıkları özverinin üstünde değildir.
 

Çirkin Kral

Forum Tutkunu
arkadaşlar ben bu konuyu savaş üzerine açmadım atamızın tuttuğu takımı dile getirmek istedim ama siz savaş açtınız. silah kaçakçılığı nakliyat İnönü’de, Sakarya’da, Kocatepe’de düşman kurşunu altında şehit olurken,
Ayağına giyecek çarık bulamayıp, çorabının üzerine çaput bağlarken,
bunlar nedir sizce savaşmı. yoksa siyasetmi?????
 
Top