Atatürk kaç kitap okudu?

Suskun

V.I.P
V.I.P
Mustafa Kemal'in ebediyete intikalinin 73. yıldönümü anısına açılan sergide, Ata'nın resmi kayıtlara göre okuduğu kitap sayısı açıklandı.

Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 73. yıldönümü anısına Cumhuriyet Meydanı'nda kitap sergisi açtı. Halk Kütüphanesi'nin açtığı sergide, Atatürk üzerine yazılan kitaplarla okuduğu kitapların 24 ciltlik değerlendirmesi eser bulunuyor.

Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, sergiyi Manavgat Belediyesi'nin desteği ile açtıklarını söyledi. Kitap sergisinde Atatürk'ün, gün yüzüne çıkan yeni fotoğraflarının da bulunduğunu belirten Oktay, Atatürk'ün, resmi kayıtlara göre 3 bin 997 kitap okuduğunu ifade etti. Oktay, Atatürk'ün okuduğu kitapların bin 741'inin Çankaya Köşkü, 2 bin 151'nin Anıtkabir, 102'sinin İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi ve 3'ünün ise Samsun İl Halk Kütüphanesi'nde bulunduğunu kaydetti.


]Atatürk, resmi kayıtlara göre 3 bin 997 kitap okumuş

Atatürk'ün okuduğu 3 bin 997 kitabın analizi ile ilgili 'Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar' ismi ile 24 ciltlik kaynak eserin bulunduğunun altını çizen Oktay, sergi ile gençlere kitap okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Oktay, "Kaynak eserler, Atatürk'ün okumaya çok önem verdiğini gösteriyor. Atatürk, okuduğu kitaplarda önemli gördüğü konuların altını çizerek (d) dikkat ve önemli (ö) diyerek notlar düşmüş. Resmi kayıtlara göre, Ata'nın okuduğu kitap sayısı 3 bin 997. Okuyup kayda geçmeyen çok sayıda eserin olduğu biliniyor. Atatürk, kitap okumada bize en güzel örnek." diye konuştu.
 

ŞeHaZ

Söyle Derdin mi Var?
3 kitab daha okumak nasip olmamış ama hayatı hep savaşların yokluğun ortasında geçen bir önderin bu kadar kitap okuması gurur verici
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
O birikim olmayan birinin bu denli kısa bir hayata bu denli başarıyı sığdırabilmesi mümkün mü?

Ruhun şad olsun atam.
 

Top