Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Aşurenizi Buyrun
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="MeRciMeK" data-source="post: 260787" data-attributes="member: 25315"><p><span style="color: DimGray"></span></p><p><span style="color: DimGray"></span></p><p><span style="color: DimGray"><strong>10 KİŞİLİK</strong></span></p><p><span style="color: DimGray"></span></p><p><span style="color: DimGray"><strong>Malzemeler:</strong></span></p><p><span style="color: DimGray"></span></p><p><span style="color: DimGray">2 su bardağı aşurelik buğday </span></p><p><span style="color: DimGray">1 su bardağı nohut </span></p><p><span style="color: DimGray">5 su bardağı tozşeker </span></p><p><span style="color: DimGray">1 su bardağı kuru fasulye </span></p><p><span style="color: DimGray">1,5 su bardağı su </span></p><p><span style="color: DimGray">Yarım su bardağı pirinç </span></p><p><span style="color: DimGray">1 su bardağı kuru üzüm </span></p><p><span style="color: DimGray">1 su bardağı küp doğranmış kayısı </span></p><p><span style="color: DimGray">1 su bardağı doğranmış kuru incir </span></p><p><span style="color: DimGray">1 portakal</span></p><p><span style="color: DimGray"></span></p><p><span style="color: DimGray"><strong>Süsleme için:</strong></span></p><p><span style="color: DimGray">1 su bardağı kuş üzümü </span></p><p><span style="color: DimGray">Çekilmiş ceviz içi</span></p><p><span style="color: DimGray">Antep fıstığı Tarçın</span></p><p><span style="color: DimGray">Nar taneleri</span></p><p><span style="color: DimGray"></span></p><p><span style="color: DimGray"><strong>Hazırlanışı:</strong></span></p><p><span style="color: DimGray"><strong>* </strong>Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 1,5 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. </span></p><p><span style="color: DimGray"><strong>* </strong>Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.</span></p><p><span style="color: DimGray"><strong>*</strong> Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. </span></p><p><span style="color: DimGray"><strong>* </strong>Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MeRciMeK, post: 260787, member: 25315"] [COLOR="DimGray"] [B]10 KİŞİLİK[/B] [B]Malzemeler:[/B] 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 1,5 su bardağı su Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal [B]Süsleme için:[/B] 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi Antep fıstığı Tarçın Nar taneleri [B]Hazırlanışı:[/B] [B]* [/B]Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 1,5 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın. [B]* [/B]Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. [B]*[/B] Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. [B]* [/B]Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz. [/COLOR] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Aşurenizi Buyrun
Top