• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Aşure Tarifi, Aşure Nasıl Yapılır? En Güzel Aşure Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P
OBz4DA.jpg
Aşure Yapmak için Malzemeler
Aşureye Hangi Malzemeler Koyulur
Aşure Malzemeleri Nelerdir
250 gr aşurelik buğday
125 gr nohut
125 gr kuru fasulye
100 gr kuru beyaz üzüm
100 gr kuru kayısı
1 orta boy portakalın kabuğu + suyu
750 gr toz şeker
4 litre su
Süslemek için
Antep fıstığı, fındık, fıstık kullanabilirsiniz.
Arzuya göre tarçın serpebilirsiniz.
Aşure Nasıl Yapılır, Aşure Yapılışı
Buğday, fasulye, nohudu ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir düdüklü tencereye alın.
Beyaz üzüm ve doğradığınız kayısıyı suya koyun en az 30 dakika bekletin. Aşureye ilave etmeden suyunu süzün.
Buğdayın ıslama suyunu süzün, düdüklüye alıp 2 litre su ekleyin ve kaynatın. Düdük öttükten sonra 25 dakika daha pişirin ve suyu ile birlikte büyük bir tencereye alın.
Tencerenin altını ocağınızın orta boy gözünde ve en kısıkta açın, ağır ağır pişmeye devam etsin.
Fasulyenin ıslama suyunu süzün, düdüklüye alın ve 1 litre su ekleyip kaynatın, düdük öttükten sonra 15 dakika daha pişirin ve suyu ile birlikte buğdayın olduğu tencereye alın.
Nohudun da ıslama suyunu süzün, düdüklüye alın 1 litre su ve ekleyip kaynatın, düdük öttükten sonra 15 dakika daha pişirin ve suyu ile birlikte buğdayın olduğu tencereye alın.
Portakalı soyun, suyunu sıkın. Doğradığınız portakal kabuklarını düdüklüde 10 dakika haşlayıp süzün.
Portakal suyu ve suyunu süzdüğünüz portakal kabukları, kayısı ve üzümle birlikte aşure tenceresine ilave edin.
15 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Aşurenin suyu yoğunlaşmaya başlayınca 750 gr toz şekeri ilave edin. Şeker eriyip aşure kaynayıncaya ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.
Üzeri hafifçe kabuk bağladığında çam fıstığı, kuş üzümü, ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın. (Resimler ve tarif alıntıdır.)
YJEZ6E.jpg
 
Top