Aslında Trans Olan Yeşilçam Yıldızı: Emel Aydan

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Yeşilçam'ın dikkat çeken güzelinin yaşamından trajedi çıktı
Yeşilçam'ın dikkat çeken güzelinin yaşamından trajedi çıktı...

Emel Aydın


Emel Aydan, 1951’de Erdoğan Kaşif ismiyle İstanbul’da dünyaya geldi ve 20’li yaşların hemen başında İtalya’nın başkenti olan Roma’da ameliyat ile cinsiyet değiştirdi.

Emel Aydın


Daha sonra İtalya ve İsviçre’de Rita Santiago ismiyle striptizcilik yapmaya başladı.

Emel Aydın


Öteki Sinema sitesinin bilgilerine göre, 1970’li yılların ortalarında ülkemize geri döndü ve bir yandan sahneye çıkarken bir yandan da erotik filmlerde yer almaya başladı.

Emel Aydın


Erotik filmler dışında “Lüküs Hayat” isimli müzikal film ve “Kader Bu” isimli drama filminde de rol almıştır.

Emel Aydın


İnce sesi, kıvrımlı vücuduyla erotik film sektöründe hızla en tepeye tırmandığı süreçte onun bir trans olduğunu kimse fark etmemişti bile.

Emel Aydın


Babası Hüseyin Kaşif de bir Yeşilçam oyuncusudur, striptiz ustası eşi Nur Ay ve Emel Aydan ile birlikte çeşitli erotik sahne şovları hazırlamışlardır.

Emel Aydın


Başrolünde oynadığı en popüler erotik filmler; “Babanın Kızları”, "Erkeğim Benim”, “Ye Beni Mahmut” ve “Kayıkçının Küreği”dir.

Emel Aydın - Babanın kızları


Rol arkadaşlarının bile trans olduğunu fark etmediği Emel Aydan, 1975 yapımı “Ah Nerede Vah Nerede” filminin çekimleri sırasında Gazanfer Özcan tarafından fark ediliyor. Film çekimlerinde kendisinden çok etkilenen Adnan Şenses (ki gençliğindeki çapkınlığı dillere destandır) ona kur yaparken Gazanfer Özcan ise sürekli bir tanıdığını andırdığını düşünüyordu.

Emel Aydın


Daha sonra uzun dönem aynı sahneyi paylaştıkları Hüseyin Kaşif’in oğlu Erdoğan’a benzediğini fark edip, yanına gidiyor ve “Merhaba Erdoğan, beni hatırladın mı?” diye soruyor.

Hüseyin Kaşif


Bunun üzerine Emel Aydan “Evet” anlamına gelecek şekilde başını sallar ve Gazanfer Özcan kendi hatırlamasına rağmen yine de şok olur.

Emel Aydın


80 askeri darbesi ile erotik film sektörü bitince sahne çalışmalarına devam etmiş ve “Türk Müziğinden Anılar” isimli bir longplay çıkartmıştır.
 
Top