Aslan Resimleri Beyaz Aslanlar

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Aslan Resimleri - Beyaz Aslan
Bembeyaz yelesi, beyaz tüyleri ve mavi gözleriyle türünün diğer üyelerine göre daha tehlikesiz olan Beyaz Aslanlar'dan dünyada sadece 30 adet kaldı. Anavatanı Güney Afrika olan beyaz aslanların nesli tükenmiş durumda.Beyaz yelesi, beyaz tüyleri ve mavi gözleriyle "ormanların kralı" değil, bir başka dünyanın olağanüstü bir canlısı gibi görünüyor. Bu yüzden, dünyanın dört bir yanından insanlar onu görmek için, yaşadığı Afrika'daki Kruger Ulusal Parkı'na akın ediyor. "Beyaz aslan" doğanın bir fenomeni sayılıyor. Vahşi doğada yaşaması neredeyse imkansız.
Rengi onu ya avcılar için mükemmel bir hedef haline getiriyor, ya da avlanmasını engelliyor. Çünkü onu, parlak beyaz rengi kolayca ele veriyor. İlk kez 1928'de görüldüğü söylenen bir beyaz aslanın torunları sayılan bugünkü beyaz aslanlar, bilim adamlarına göre "albino" (pigment noksanlığından kaynaklanan hastalık) değil. Onların sadece tüyleri beyaz. Buna, mutasyona uğramış ve "renk inhibitörü" olarak adlandırılan bir genin neden olduğu söyleniyor.
Bugün dünyada sadece 30 tane beyaz aslan yaşıyor ve hepsi de koruma altında. Ya ulusal parklarda ya da hayvanat bahçelerinde yaşıyorlar.


quX8yFU.jpg


NwCSPZo.jpg
 
Düzenleyen yönetici:
Top