Aşırı Stres Sivilce Yapar Mı? Stresin Cilde Etkileri

r0se

Forum Onuru
Özel üye
Aşırı Stres Sivilce Yapar Mı? Stresin Cilde Etkileri
Stresin Etkileri
Stresli ve depresyona yatkın bir yaşam tarzınız varsa bu yazıyı biraz daha dikkatli okumalısınız. Çünkü stresin etkileri ruhumuzla sınırlı kalmaz, bedenimizi baştan aşağı etkiler. Stres, kanserden deri hastalıklarına kadar etkili ya da geçici birçok rahatsızlığa neden olabilir.



Stresli Mi Yaşıyoruz?
Günümüz şartlarında insanlar adeta strese girmek için dünyaya gelmiş gibi yaşıyorlar. Her sabah “Trafik var mı? Yetişebilecek miyim?” kaygısı yaşayan insanlar adeta 21. yüzyıl insanının profili haline geldi. Bu hayatı stres yaparak yaşadıktan sonra yeniden dünyaya gelecekmiş gibi her anı kötü şeyler düşünerek hoyratça harcayan insanlar oluverdik. Stres hayatın güzellikleriyle sizin aranıza girer, en önemlisi budur. Ama bu yazımızda stresin vücuda ve cilde etkilerinden bahsedeceğiz.



Stres Ciltte Yağlanmayı Artırır
-> Sivilcelerin oluşmasının temel nedeni cildin aşırı yağ salgısıdır.

-> Stres, bazı hormonların salınımını artırır.

-> Bu hormonlardan biri kortizondur.

-> Kortizon da ciltteki yağ salgısını artırıcı özelliktedir.

Stresin sivilce oluşumuna neden olma mekanizmasının özeti bu şekildedir. Stres, kortizon salgısını artırır. Kortizon, yağ salgısını artırır. Fazla yağ salgısı sivilceleri artırır.



Stresli Dönemlerde Nasıl Önlemler Alınmalıdır?

Genetik sebeplerden dolayı çıkan sivilcelere karşı günlük hayatta alacağımız önlemler kısıtlıdır. Fakat stresin sebep olduğu sivilcelerde durum farklıdır. Çevresel faktörler stres dönemlerinde baş gösteren sivilceler üzerinde çok etkilidir.

-> Özellikle beslenme bu çevresel faktörler arasında öne çıkmaktadır.

-> Genetik sivilcelere etkisi %10 civarında kalan beslenmenin önemi stres dönemi sivilcelerinde çok büyüktür.

-> Bununla birlikte cilt bakımının önemi de kat kat artar.

-> Böyle dönemlerde cilt düzenli olarak temizlenmeli ve nemlendirilmelidir.

-> Kozmetik ürünler ciltte uzun süre kalır. Bu yüzden nemlendirici, güneşten koruyucu, tonik vb. ürünlerin üzerinde “non-komedojenik” ibaresi olmalıdır.

-> Bu ifade ürünün gözenekleri tıkamayan özellikte olduğunu belirtmektedir.

-> Tabi ki stresli dönemlerde makyajdan da mümkün olduğu kadar kaçınmak gerekir.



Cildimizin Uykuya İhtiyacı Var
“Güzellik uykusu” deyimini herkes duymuştur. Peki düzenli ve yeterli uyumanın gerçekten de cilt güzelliği için gerekli hormonları artırdığını biliyor muydunuz? Gece 23.00 – 04.00 saatleri arasındaki uyku ve de öğlen uykusu cilde müthiş destek olur. Bununla birlikte düzenli uyku stresin de önüne geçerek bir diğer cephede sivilcelerle savaşır.



Bol Su İçin
Stres vücudumuzda daha fazla toksin oluşmasına neden olur. Cildimize zarar veren bu maddeleri atmak ve suyun canlandırıcı etkisinden yararlanmak için bol bol su için. Yeterince mineral almak için ara ara maden suyu içmeniz faydalı olacaktır. Su cildin içeriden nemlendirilmesini sağlar. Böylece cildin nemini korumak için yağ salgılama isteği azalır. Ancak su tüketiminde de aşırıya kaçılmamalıdır.


Alıntı
 
Top