Asılarak idam edilen tek fil.. mary

~Esinti~

Yoğurda sütü bozuk dediler. Gitti ayran oldu
Özel üye
Olay: Mary isimli fil yargılanıp idam edildi. Mary, Sparks World Famous Shows sirkinin 5 ton ağırlığındaki en büyük filiydi. Bakıcısını öldürdüğü için vince bağlanarak idam edildi.

Olayın Ayrıntısı: 12 Eylül 1916 tarihinde Sirk, Tennessee Kingsport kasabasında gösteri yapmış ve gösteri sonrası filin bakıcısı Red Eldridge, Mary’yi su içmesi ve serinlemesi için yakındaki bir su kaynağına götürmüş. Ancak Red Eldridge isimli bakıcı bir gün önce 11 Eylül tarihinde işe alınmış vefil eğitimi ile ilgili hiç bir şey bilmemekteymiş. Bakıcı Mary'nin sırtına binerek su kaynağına götürürken yolun kenarındaki tarlada bir karpuz görüp yolunu değiştirmeye kalkmış. Bakıcı Eldridge, Mary’nin yoldan sapmasına engel olmak için elindeki kanca ile kulağının arkasından dürtünce, sinirlenen fil çılgına dönmüş ve hortumuyla sırtından atmış Eldridge’i. Daha sonra kafasını ezerek öldürmüştür. O sırada çevrede bulunan görgü tanıkları dehşet içinde seyrederler olayı. Mary onlara saldırmamış ve bir süre sonra yatışmıştır.

Nasıl İdam Edildi: “Mary” idam edilirken sehpa yerine vinçkullanılmıştır. İlk seferinde 5 tonu çekemeyen vincin zinciri kopmuş ve yere düşen Mary’nin kalçası ve bacakları kırılmıştır.İkinci kez vinç takviye zincirle güçlendirilmiş ve ''Mary'' idam edilmiştir.İdamı 2500’den fazla kişiden oluşan bir topluluk izlemeye gelmiştir.
 

nazenin

MiKRoSKoBiKCaNLı
Özel üye
Ah su insanoğlu o kadar acımasız ki bi tek Mary değil tkye var sokak ortasında vurulan sonra topsy ve raju daha bebekken kacirilip 50 yil zincire vuruluyo kurtarikirken doktugu goz yaslari okurken bile icinizi parcalarken bu insanlarin nasil bu kadar acimasiz olduklarina aklim ermiyo
Hoş birbirimize tahammülümüz yok hayvanlara merhamet de neymiş
Şu sirkler ve hayvanat bahçelerini yok edebilsek keşke nefret ediyorum bu yapılardan
 

nazenin

MiKRoSKoBiKCaNLı
Özel üye
A775oL.jpg
a333J4.jpg


y555dk.jpg
 
Top