Artık Youtube videoları önizlenebiliyor

LâL

ღ GALATASARAY ღ
Eğer internette çok sık video izliyorsanız, arama motorunuzu değiştirmenin vakti gelmiş olabilir.

Microsoft, bir türlü istediği popülerliği yakalayamayan arama motoru Bing'e yönelik oldukça önemli bir güncellemeyi hayata geçirdi. Bing'in video arayüzünde yapılan geliştirme ertesinde artık hem çok daha işlevsel hem de çok daha tasarruflu bir kullanım mümkün.

Yeniliklerin en önemlisi artık videoları önizleyebiliyor oluşumuz. Bunun için yapmamız gereken sadece fareyi istediğimiz videonun üzerine getirip tutmak. Ardından önizleme başlıyor ve biz fareyi çekene kadar da sürüyor. Tabii bu sadece Youtube için de geçerli değil. Tüm video kanallarında benzer işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Hatta illa video kanalı olması da gerekmez, eğer aradığımız video herhangi siteye gömülmüşse oradan da izleyebiliyoruz.

Buna ek olarak videoların izlenme sayısı, yayın tarihi gibi detaylara da yine doğrudan önizleme ekranı üzerinden erişim mümkün. Keza video arama ana sayfasından da seçenekleri çözünürlük, kaynak, uzunluk, tarih ve ücret durumu gibi kriterler dahilinde filtreleyebiliyoruz.

Açıkçası sadece bu bile Bing'e bir şans vermek için yeterli bir sebep olabilir. Çünkü kesinlikle Google'ın video aramasından çok daha iyi yapmışlar bu defa.

Microsoft'un resmi blog açıklamasına erişebilirsiniz.

Sistemi test etmek için tıklayın ve kutucuğa arama kriterinizi yazıp açılan videoları önizleyin.
 
Top