Arkadaştan Sevgili, Eski Sevgiliden Arkadaş Olur Mu?

Sizce eski sevgiliden arkadaş, arkadaştan sevgili olur mu?

  • Evet,olur

    Oy: 6 31.6%
  • Hayir,olmaz

    Oy: 8 42.1%
  • Diger..

    Oy: 5 26.3%

  • Toplam katılan
    19

Düş

Özel Üye
Özel üye
Dr. Keçe, bir aşk ilişkisinde arkadaş olabilmeyle, biten bir aşk ilişkisinden sonra arkadaş kalabilmeyi birbirinden ayırt etmek gerektiğini söylüyor. İlki daha kolay hatta arzu edilen bir durumken, ikincisi pek kolay olmayan, duyguların birbirine karıştığı ve idare edilmesi zor bir durum. Çünkü biten her aşk ilişkisinde kalplerden biri daha fazla kırılmış ve incinmiş oluyor. İnsanın onlarca arkadaşı olabilirken sevgilisi bir tane ve bu nedenle aşk ilişkisi çok özel. Dr. Keçe, cinselliğin de yaşandığı ilişkinin arkadaşlığa dönüşmesinin zor olacağını söylüyor. Ancak arkadaşlık ilişkisi aşk ilişkisine daha kolay dönüşüyor. Ve daha sık yaşanan bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Cinsel odaklı ilişki yürümüyor

Aşk ilişkisinde en büyük tehlike cinselliği merkeze almak. Her ne kadar iki kişi arasında karşı konulmaz bir çekim olabilse de ilişkiyi dengeli yaşamak, cinselliği merkeze almamak önemli. Çünkü cinsel istek ve tutku zamanla azalıp yerini bıkkınlık ve tükenmeye bırakabiliyor. Paylaşılan en önemli şey cinsellikse bu durumda ilişki büyük bir çıkmaza giriyor.

Eski sevgili can simidi değil

Acı verici ayrılıkların ardından birçok kişi eski sevgilisini can simidi gibigörebiliyor.

Acı çekilen devrede ağlanacak bir omuz ya da teselli gibi algılanabilen eski sevgili, dikkat edilmezse, yağmurdan kaçarken doluya tutulmanıza sebep olabilir. Çünkü daha önce denenmiş ve yürümemiş bir ilişkiye yeniden verilen şans, yine hüsran getiriyor. Duygusal açıdan kırılgan olunan bu evrede karşı cinsle yakınlaşırken kontrolü elden bırakmamak gerekiyor. Çünkü anlık duygular hataya düşürebiliyor.

Koşullu seven yıkılıyor

Biten aşk ilişkisinin ardından bir tarafın diğerine büyük bir öfke beslediği örnekler oldukça fazla. Hatta kimi durumlarda iki eski sevgili birbirinden nefretle bahsedebiliyor. Dr. Keçe, “Yaşanan sevgi koşulsuzsa, ilişki bittiğinde öfke ve nefret doğmaz” diyor ve ekliyor “Nasıl ki, mevsimler geldiği gibi kabul edilebiliyorsa, partnerler de birbirlerini olduğu gibi kabul ederek, koşulsuz sevmeli.” Ancak sevmek için karşımızdaki kişiyi gerçekten iyi tanımamız gerekiyor. Çünkü kişi ancak çok iyi tanıdığı birine karşı koşulsuz sevgi geliştirebiliyor.

Vefa ateşten gömlek

Dr. Keçe, vefayı “Çiftin ateşle imtihanı” olarak tanımlıyor. Bu imtihanı başarıyla sonuçlandırabilmek için vefanın yanı sıra içinde barındırdığı şefkat hissi de olmazsa olmaz. Hastalık ve zorluklarda eşe gösterilmeyen şefkat ve vefasızlıksa ilişkiye kaçınılmaz kopuşu ve devamında öfke ve nefret gibi yıkıcı duyguları getirebiliyor.

Fedakarlığın fazlası zarar

İlk zamanların heyecanı geçip ilişki rutine girdiğinde tehlikeli bir süreç başlıyor. Her şeyin görev, mecburiyet ya da zoraki yapılması gereken bir şey olarak görüldüğü bu anda, ilişkiler yalnızca eşitlikle yürüyebiliyor. Bu durumda uzmanların tavsiyesi eşinizi mutlu etmek için kendinizden taviz vermeyin, onu tatmin etmek için de kendi isteklerinizi görmezden gelmeyin.

Biten aşkın ardından

Ayrılığın ardından henüz acınız tazeyken, eski sevgilinizle arkadaş kalma düşüncesine sıcak bakmayın. Uzmanlar da 'sevgilinizi size anımsatan her şeyi ortadan kaldırıp sosyal hayatınıza odaklanın' diyor.

(Elele)

Peki sizce eski sevgiliden arkadaş, arkadaştan sevgili olur mu?
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Sevgili ya da arkadaş olarak hiçbir erkekle çok yakın olmadığım için tecrübe etmedim bu durumu ama bence
Ikisi de olmaz. Bana ters yani :D
En baştan herkesin niyetinin belli olması görüşündeyim. Çünkü arkadaşıyla sevgili olabilen biri başka arkadaşlarına da o gözle bakabilecektir.

İçli dışlı olduğu" kankası " hakkında sevgilisine "biz bu çocukla yıllardır kardeşiz nasıl kıskanırsın tabii ki sarılacağız kardeşimle" deyip, sonra sevgilisini o kardeşim diye hitap ettiği insanla aldatan veya terk eden çok kız gördüm. Feci dedikodu malzemesi valla :D
Muhtemelen erkekler de vardır öyle ama henüz rastlamadım.
 

r0se

Forum Onuru
Özel üye
@dderya 'ya katılıyorum. Fakat yeni başlamış bir arkadaşlık bence aşka dönüşebilir bu gayet doğal bana göre. Çünkü önce tanışıp sonra bir süre arkdas kalınmalı baktın ki hoşlantı oluyor ona göre konuşulup anlaşılıyorsa devam edilmeli. Ama yok 'biz senelerdir arkdasız canız kanız' deyip ilşkiye dönerse bende 'yok artık' derim bu duruma. Hiçte tasvip etmem. Düşünüldüğünde senelerdir arkadaşsın birbirinizin gözü önünde başkalarıyla oluyorsunuz sonra ay biz sevgili olalım falan. Midem almaz yani.

Eski sevgiliden arkadas olunur mu?
Eğer arkdaslıkla baslayan bir ilişkiyse ve anlaşarak ayrılınmışsa bence olabilir.
Şuan hayatımda öyle biri var hatta. Ortak arkdas vasıtasıyla tanıştırıldık daha sonra denemeye karar verdik 1 2 ay sonra olamayacagına karar verdik ve arkdas kaldık. Yaklaşık 4senedir güzel bir dostluğumuz var .
Onun dışında senelerce beraber olmus veya kısa zamana birsürü anı sığdırmış insanlar , özellikle ilşkileri kötü bitmişse arkdas kalamazlar. Kalmasınlarda yani :)
Acı verir, yaralar. Çünkü ikisindede, yada en az birinde hala bir his olur içinde ve karşı tarafla arkdas kalmak br süre sonra sıkıntı yaratır. Kıskandırmak için baska insanları kullanma gibi durumlarda ortaya çıkabilir.
Doğru değil.

Velhasıl kelam , bana kalırsa içinde bulunulan duruma göre arkdas veya sevgili olunmalı.
 

_KbraS_

Özel Üye
Özel üye
Eski sevgiliyle arkadaş kalınmaz, kalınamaz. İstisnalar dışında ben bunu mümkün görmüyorum; kalan varsa da kendilerini kandırıyordur. Mesela, sevgilinizle bi sekilde ayrıldınız ve arkadas kalmaya karar verdiniz. Günün birinde onun hayatına biri girdiğinde umursamaz olmayı başarabilecek ve nasılsa onun hayatı diyebilecekmisiniz? ya da onunla yasadıklarını size anlatmasını mı bekleyeceksiniz? Bu kadar midesiz olabilecekmisiniz?o_O
 

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
Her ikisi de olur. Bir iliskiyi sevgili gibi yurutemiyorsaniz O'nunla gayet iyi arkadas olabilirsiniz. Arkadastan da sevgili olur. Eski sevgilinizle arkadas oldugunuzda size gelip sevgilisini anlatirken etkilenirseniz ee eski arkadasiniza da eski sevgililerinizi anlatiyordunuz ayni mantik yani ;)
 

limonata

Özel Üye
Özel üye
evet olur yani olabilir.
Şu dünyada kişilikleri, duyguları, hayata bakış açıları farklı milyarlarca kişi yaşamış. Bunların milyonlarcası arkadaşına aşık olmuş ya da eski sevgilisiyle arkadaş olmuş. Bizden farklı düşünenleri eleştirmeye bayılıyoruz ama biz. "Aa nasıl olur, bunlar kardeşim kardeşim geziyordu bak bak bak sevgili olmuşlar?!!", "Ay bu bunun eski sevgilisi değil mi hala konuşuyolar??" Kime ne? İnsanları kısıtlayarak, midesiz olmakla yaftalayarak hayat sınırlarını daraltmamak lazım. Birinden etkilenmek ufak bi gülümseyişe bakar bazen ya da eski sevgilinin arkadaşlığını sevmişsinizdir o sizin alışkanlığınız olmuştur onu bi anda bırakamazsınız. Olur böyle şeyler çok ciddiye almamak lazım, herkesin hayatına kimse karışamaz..
 
Top