• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Aristo'ya göre Aşk ve Güzellik

Suskun

V.I.P
V.I.P
Guzellik Tanri'nin armaganidir, is ki, cirkinlikten ayirt edebilebilsin. Bunun icin ruha bakilabilsin, test icin sadece guzellige vurularak asIk olunmasin. Suskun bir manzaraya bakarak bir omur gecmeyecegi bilinsin.

Konusmadan, uzlasmadan, fikirleri cogaltmadan duygularin artacagi sanilmasin. Tersine ask artacagi yerde kiskanclik artar, boyle durumolarda da kiskanclik ask degildir. Senin egondur sadece. Cunku benligin ancak sahiplik tasalayarak var olabilir. Askla rekabete girer kiskanclik. Oyle olur ki, kiskancligi ask sanmaya baslarsin. Ask dayanamaz buna ve elinden kacip gider. Aski iyi tani ki, baska duygulari ask sanma. Hoslanmakla da karistirma. Hoslanmak, sana ait bir duygudur. Ask ise karsindakine aittir. Ask ozveridir. Vazgecmektir. Ask ozgurluktur, sahiplenme degil. Hapishaneyi yaratan nefrettir. Ve bilirsin, nefrette ask karistirilir. Birinden o kadar cok nefret ediyorssan, dikkat et, onu fazla dusunmek bagliliga donusmesin, aska karismasin.

Baglilik da bagimliliktan farklidir. Ask, bagliliktir, risktir, beraberliktir, sorumluluktur. Hoslanmakta risk yoktur. Bugun vardir, yarin ucabilir. Aska, soz verme hali diyebiliriz bu durumda. Birisine asIk oldum dediginizde, aslinda sunu soylemis olursunuz; "Ben senin ta icini, ruhunu gordum. Bedenin yaslansa da bir gun, farketmez. Ben seni bedeninle ve ruhunla bir kul olarak seviyorum" Hoslanmak, begenmek gecicidir,maddidir. Ask ise ruhsaldir.

Askin omru kisadir diyenler, aski baska duygularla karistiranlardir. Gercek ask sona ermez. Madde kaybolsa denerji devam eder sonsuza kadar ,O aski bulmak icin yasamaya deger.
 
Top