• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Araştırmaya göre sosyal medyada sık paylaşım yapan çiftler mutsuz

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri ikili ilişkilerin şekilleri de değişti. Artık insanların çoğunlukla internetten tanışması bir yana, “Onu mu takip ettin, bunun fotoğrafını mı beğendin, neden profilinde ikimizin fotoğrafı yok?” gibi tartışma konuları türedi.

Sosyal medya

İnternet hayatımıza girdiği andan itibaren pek çok şeyi değiştirdi. Özellikle son yıllarda sosyal medya kanallarının yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte alışkanlıklarımız bile değişti. Mesela şu an en büyük alışkanlıklarımızdan biri Instagram. Hepimiz mutlaka gün içerisinde birçok kez Instagram’da dolaşıyoruz, birbirinden mutlu çiftleri gördüğümüzde ise gözümüzden adeta kalpler çıkıyor belki birçoğumuz onlara ve ilişkilerine özeniyoruz. Ancak yapılan bir araştırmaya göre çiftlerin sosyal medyada yarattıkları bu mükemmellik algısı gerçek değil. “Nasıl yani?” diyorsanız, Listelist'ten Buse Urgin derlemiş..

Sosyal medyada sık sık romantik pozlar paylaşan çiftlere pek çok kişi özeniyor. Onları gördükçe içimiz ısınıyor, hayallere dalıyoruz. Ancak yapılan bir araştırma, sosyal medyada sık sık paylaşım yapan çiftlerin göründükleri kadar mutlu olmadıklarını gösteriyor.

108 çiftin katılımıyla gerçekleşen çalışmada herkes iki hafta boyunca çevrimiçi bir anket doldurdu. Ankette, fotoğraflar, duvar yazıları, yorumlar ve durum güncellemeleri dahil olmak üzere Facebook’taki etkinliklerinin yanı sıra ilişkiler hakkındaki o anki duygularını ve düşüncelerini bildirdiler.

Sonuçlara göre ise katılımcıların ilişkileriyle ilgili sorun yaşadıkları günlerde, ilişkilerine dair daha fazla paylaşım yaptığı belirlendi. Araştırmanın sonucunda; ilişkilerini daha görünür kılmaya çalışanların eşlerinin duyguları hakkında daha güvensiz hissettikleri ortaya çıktı.

Bu sonuç, ilişki uzmanı Nikki Goldstein tarafından da desteklendi. Goldstein’e göre, sosyal medyada sık paylaşım yapan çiftlerin çoğu büyük problemlerle boğuşuyor.

Goldstein’e göre sosyal medyada sık sık paylaşım yapan çiftler, kendi aralarında güvensizlik problemi yaşıyorlar ve bu nedenle başkaları tarafından ilişkilerinin onaylanmasını istiyorlar. Paylaşımlarına gelen beğeniler ve yorumlar ise onlar için onaylanma niteliği taşıyor.

Elbette ilişkinizle ilgili paylaşım sınırını belirlemenizin bir ölçüsü yok. Çok fazla paylaşım yapıyor ya da romantik hayatınızla ilgili sessiz kalmayı tercih ediyor olabilirsiniz
 

GeceYolcusu

Özel Üye
Özel üye
Bence kisilerin düsünceleri önemlidir eger kendilerini huzurlu hissetmiyorlarsa, Bu durum reel yasamdada baslarina gelebilir. Önemli olan beraberce birseyler yapabilmeleridir
 
Top