Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 387819" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: #FF0000">ŞAM ŞEKERİ</span> </strong></p><p><strong></strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><strong>240 gr (1 su bardağı) şeker </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 su bardağından biraz fazla su </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>1/2 limonun suyu </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>125 gr (1 su bardağı) kakao </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>180 gr (1 su bardağı) ceviz (dövülmüş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (1/3 su bardağı) badem (dövülmüş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (1/3 su bardağı) limon kabuğu şekerlemesi (ince kesilmiş) </strong></li> <li data-xf-list-type="ul"><strong>60 gr (1/2 su bardağı pudra şekeri </strong></li> </ul><p></p><p><strong>Şeker ve suyu büyük bir tenceye koyup, ağır ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Ateşi yükseltip, şeker ağda kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. (Soğuk suya damlatılan şekeri parmaklarınız arasına alıp çektiğinizde, iplik haline gelmelidir.) Limon suyu, kakao, ceviz, badem, üzüm ve limon kabuğu şekerlemesini ekleyiniz. </strong></p><p><strong>Ateşi orta sıcaklığa getirip sürekli karıştırarak, karışım katılaşıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, 5 dakika soğutunuz. </strong></p><p><strong>Tezgaha pudra şekerini serpiniz. Kakaolu karışımı tancereden pudra şekerinin üstüne kazıyarak çıkarınız. Ellerinizle karışımı 4 santim kalınlığında ve 40 cm uzunluğunda bir rulo haline getirerek, bir kenarda ılınmaya bırakınız. </strong></p><p><strong>Ilınmış ruloyu alüminyum kağıda sarıp buzdolabında 1 saat, katılaşıncaya kadar soğutunuz. Ruloyu buzdolabından alarak, alüminyum kağıdı çıkarıp atınız. Ruloyu keskin bir bıçakla 1,5 cm'lik dilimlere kesip, dilimleri bir servis tabağına dizerek, servis ediniz. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: #FF0000">Not: Klasik bir Ortadoğu tatlısı olan Şam şekeri alüminyum kağıda sarılıp birkaç hafta saklanabilir.</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 387819, member: 10904"] [B][COLOR="#FF0000"]ŞAM ŞEKERİ[/COLOR] [LIST] [*]240 gr (1 su bardağı) şeker [*]1/2 su bardağından biraz fazla su [*]1/2 limonun suyu [*]125 gr (1 su bardağı) kakao [*]180 gr (1 su bardağı) ceviz (dövülmüş) [*]60 gr (1/3 su bardağı) badem (dövülmüş) [*]60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm [*]60 gr (1/3 su bardağı) limon kabuğu şekerlemesi (ince kesilmiş) [*]60 gr (1/2 su bardağı pudra şekeri [/LIST] Şeker ve suyu büyük bir tenceye koyup, ağır ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Ateşi yükseltip, şeker ağda kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. (Soğuk suya damlatılan şekeri parmaklarınız arasına alıp çektiğinizde, iplik haline gelmelidir.) Limon suyu, kakao, ceviz, badem, üzüm ve limon kabuğu şekerlemesini ekleyiniz. Ateşi orta sıcaklığa getirip sürekli karıştırarak, karışım katılaşıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, 5 dakika soğutunuz. Tezgaha pudra şekerini serpiniz. Kakaolu karışımı tancereden pudra şekerinin üstüne kazıyarak çıkarınız. Ellerinizle karışımı 4 santim kalınlığında ve 40 cm uzunluğunda bir rulo haline getirerek, bir kenarda ılınmaya bırakınız. Ilınmış ruloyu alüminyum kağıda sarıp buzdolabında 1 saat, katılaşıncaya kadar soğutunuz. Ruloyu buzdolabından alarak, alüminyum kağıdı çıkarıp atınız. Ruloyu keskin bir bıçakla 1,5 cm'lik dilimlere kesip, dilimleri bir servis tabağına dizerek, servis ediniz. [COLOR="#FF0000"]Not: Klasik bir Ortadoğu tatlısı olan Şam şekeri alüminyum kağıda sarılıp birkaç hafta saklanabilir.[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı
Top